Młody Zdobywca Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Nadgorliwy świt wiecznie przybywa przed czasem gdy rozsypany w proszku walczę z ołowianą kołdrą i odciskam w niej pięści pełne zapału żyję z tempem trzech kaw na dobę widocznie nie dojrzałem do ulgi i wytchnienia nie dojrzałem do lektury piramidy priorytetów bo zbliżam się do ciebie jednym marnym słowem cześć a po wszystkim podczas mignięcia nocy wyśmiewam moje zdobycze znakowane kalendarzową etykietą papierową atmosferę ucięte gesty i myśli jak pajęczyny pod sufitem byle do jutra
Zjajami_Baba Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 niezłe, niezłe:) tytuł do zmiany podoba się: ołowiana kołdra odciśnięte w niej pięści - to bardzo plastyczne jest ale - albo " proszku (cały)" albo "rozsypany" w drugiej strofie dwa razy pod rząd "nie dojrzałem" - zkoda bo piramida priorytetów malowniczo sypie się na głowę dobry ostatni wers trzeciej strofy mocna puenta - może jednak nie mam racj z tym tytułem bo ona go uzasadnia pozdrawiam serdecznie:)
Młody Zdobywca Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie, jak zwykle staranna analiza w Twoim wykonaniu, oczywiście bardzo dla mnie pomocna :) właśnie zastanawiałem się nad "nie dojrzałem" i ostatecznie uznałem, że ta wersja będzię mocniejsza i lepiej trafiająca do czytelnika, ale mogę się mylić. A jaki proponujesz tytuł? Jeszcze raz serdeczne dzięki i pozdrawiam świątecznie ;)
Zjajami_Baba Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie, jak zwykle staranna analiza w Twoim wykonaniu, oczywiście bardzo dla mnie pomocna :) właśnie zastanawiałem się nad "nie dojrzałem" i ostatecznie uznałem, że ta wersja będzię mocniejsza i lepiej trafiająca do czytelnika, ale mogę się mylić. A jaki proponujesz tytuł? Jeszcze raz serdeczne dzięki i pozdrawiam świątecznie ;) tytuł... mój dzień - my day - may day (czyli komunikat telegraficzny o bezpośrednim zagrożeniu życia), nie wiem, tak przyszło mi do głowy na szybko?
Młody Zdobywca Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie, jak zwykle staranna analiza w Twoim wykonaniu, oczywiście bardzo dla mnie pomocna :) właśnie zastanawiałem się nad "nie dojrzałem" i ostatecznie uznałem, że ta wersja będzię mocniejsza i lepiej trafiająca do czytelnika, ale mogę się mylić. A jaki proponujesz tytuł? Jeszcze raz serdeczne dzięki i pozdrawiam świątecznie ;) tytuł... mój dzień - my day - may day (czyli komunikat telegraficzny o bezpośrednim zagrożeniu życia), nie wiem, tak przyszło mi do głowy na szybko? Przemyślę to, naprawdę wielkie dzięki za sugestie :)
Marek_Dziekan Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Uroki współczesnej cywilizacji. Cóż można na to poradzić? No właśnie...
Młody Zdobywca Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie, pozdrawiam :)
Młody Zdobywca Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zostaje tylko ślepa nadzieja, że jutro będzie spokojniejsze :) pozdrawiam :)
Dawid Rt Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Z przyjemnością przeczytałem. Wiersz w całości dobrze brzmi, płynie. Pozdrawiam.
Młody Zdobywca Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i cieszę się, że się podobało. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Dzień do dnia podobny, co staje się monotonne, niemal cykliczne... i wszystko to zapisane w "Mój dzień". Ledwie zaczęłam, a tu już koniec... ale w sam raz, żeby nie zanudzić. Dobrze napisane. Pozdrawiam... :)
Młody Zdobywca Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O to chodziło, żeby czas spędzony na czytaniu szybko minął, bo właśnie z takim tempem mija każdy nasz dzień :) Dziękuję za komentarz i pozdrawiam :)
Młody Zdobywca Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi