Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Malowniczo i nieco surrealistycznie, baśniowo, miło się czytało :) Nieodbieranie od kieliszków bardzo mi się podoba, świetne :) A serce, jak już musi stwardnieć - to faktycznie lepiej w kryształ,  niż w zwykły kamlot ;) Cały wiersz czytam jako pewien rodzaj oczyszczenia, odcięcia się od trudnej przeszłości,  może też przebaczenia i otwarcia na nowe.  Peelka staje się inną, silniejszą osobą, tak to czuję.    Pozdrawiam serdecznie :)   Deo
    • Łzy smutku czy radości Nie smakują tak jak dawniej   Tak samo jak gorycz porażki   Tylko noc przychodzi Zawsze taka sama   Piękna w swej brzydocie Zadając pytania   Na które nie ma odpowiedzi
    • w pogubionych godzinach kilka nagich westchnień nie wstydź się usiądź przy moim ramieniu dotykaj słów które przegania wiatr są takie wiersze codzienne które jeszcze nie powstały z kolan wyobraźni
    • @Jacek_Suchowicz Od razu lżej mi na sercu.Pozdro.
    • Krople deszczu  szarością pylistą brzemienne, Poranione  odłamków szklanych wielo – cierniem, Pyłem sadzy i winy obrzmiałe nadmiernie, W melancholii złączone, sine, bezimienne,   Niosą spalone rzeźby, obrazy i księgi, Rzeźb pokruszone skrzydła, ramiona i ciała,  W nicość zmienioną barwę, proporcję i trwałość, Potłuczone lusterko i włókna sukienki.   Jedna z ciężkich tych kropli, opuchniętych  żalem, Pod lipy roztrzaskanej skulona konarem, Rubinową spowija kropelkę cierpienia,   Tak, jak cisza  ostatnie otula westchnienia. Lecz wiosną z setek kropli w smutku zjednoczonych Wyrośnie życie nowe – w objęciach zielonych…
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...