Ran_Gis Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 strudzone całym dniem swoje de... w miękkie fotele sadzamy pod herbatkę przypalamy papieroska i kiedy uśpione już dzieci jak szeroko otwieramy okna telewizyjne na Świat przemielony w miazgę wydarzeń sieczkę doniesień z wszyskich możliwych stron Ziemi i znowu gdzieś tam trwa wojna krzywa w szaleńczych nalotach bombardują sumiennie w zamachach na wieże zdziwieni giną nie domyślając się nawet za co i znowu gdzieś tam wiecują masami w milczeniu w kucki w biegu pochodami z transparentami i pod krzyżami z jarzącymi nocą pamiętliwymi zniczami i znowu gdzieś tam zasiadają po salach w koszulach białych krawatach słuchają gwiżdżą biją brawa pod portretami hasłami z odlanymi w gipsie śniętymi twarzami i znowu gdzieś tam mechanicznymi ruchami przyszpilają medale ordery w piersi w rocznice rocznic z okazji i bez okazji wywiady flesze mikrofony i coraz szybciej w oczach się kręci świat przeskakuje w kadrach wiatrem słonecznym pachnie w szklanym oknie czujemy śpimy podrywamy powieki wodogrzmot reklam pilot leci... uśmiech klawiatura fortepian zapowiada panoramiczny ekran kopytkiem western stuka całują się gonią strzelają w piersi z pistoletów dobry dobry ukarany zły patrzymy dalej żeby patrzeć zapatrzeni zahipnotyzowani tęczową próżnią otwieramy oczy noc obraz rozświetlony i płonie telewizor jak bielmo porąbanego nowego wieku przyzwyczajeni do głosów spikerów do powtarzających się dni jak Bóg da zrywamy się rano walimy wieczorem w sekundach godzinach latach coś pochylonych... odfajkowujemy Niepowtarzalne Życie . . .
Jan_Wodnik Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 wodogrzmot reklam - to mi się spodobało. Generalnie dobre ale brak mi soczystej puenty. Skoro to takie jałowe(bo tak jest) - to co?.Przydałaby się soczysta puenta, tak to widzę.Pozdrawiam.
Ran_Gis Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 -na życzenie trochę dopuenciłem... dzięki Janku za uwagi. pozdr. R
Jan_Wodnik Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 No i od razu lepej, choć jeśli chodzi o mnie "przywaliłbym" mocniej. W TV po prostu nie ma świata jest chora pusta. Fajnie. Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi