Fly Elika Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 obudziłeś się już na dobre nie zamieniaj raz po razie ciszy w ciszę zaprzecz przypowiastce o depresyjnym feudaliźmie nie pozwól zamknąć oczu przekomarzającej się ciemnocie gdzie fakty ze strachu jak z urojeń sięgają nieposkromionych rozmachów nie chcę deptać po żarzącym się węglu nie chcę czuć siarki kiedy pójdę spróbuję udać się tam może nie zatrzęsie się ziemia nie wiem gdzie spocząć boję się ale ty zaprzecz w końcu bo wystarczy przecież znasz mnie i znasz moją słabość jak ja twoją sen nie powtarza się ot tak sobie czy mnie się tylko wydaje wybrańcy tych Bogów nie muszą z zasady wiecznie dla siebie cierpieć gdy któryś uparcie upatrzył sobie w nich mat idiomów
Super-Tango1 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Fly Elika: widzę że też przekomarzasz się z nurtującymi cię pytaniami idącej z koncepcji religijnej tzn.-(między zbawieniem, a potępieniem) Z Tymi regułami Boskimi wraz idiomami, a nawet wspominasz owy feudalizm. Wiersz dość głęboki i trudny, ale czytam w nim Twoją idąca myśl z tego wiersza. Jakbyś sama nie wiedziała w którą drogę masz obrać. Sama stoisz pod znakiem zapytania. To tylko takie moja pobieżne spojrzenie. Ale czy trafne.itd. Pozdr, b; J.S
Fly Elika Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. J.S co drogi, to już nie droga, tylko powrót utrudniony, przez przeszkody, które przed nimi stoją, też nie mam wątpliwości, jakie dwie ścieżynki zostały mnie do przypieczętowania tylko co z tymi utrudnieniami, to nie od mojej drogi powrotnej zależy pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi