Pan_Biały Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 kobiety są jak piec spalą wszystko gdy mężczyźni przynoszą opał kładą na udach ich głowy wybuchają płaczem i krzyczą nie odchodź ostatni raz zostajesz odkładasz zwątpienie na półkę chowasz wczoraj pod dywan i idziecie do łóżka jest jak za pierwszym razem ciasno niebezpiecznie i dziko zaraz po spotykacie się w łazience ona pod prysznicem ty przy zlewie ogień gaśnie wraz z piecykiem gazowym uśmiech słowa pełne przereklamowanej miłości wracacie na stos pościeli i czekacie snów które zamienią w popiół złe dni
Zjajami_Baba Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 no i nie wiem pogodzeni czy nie niedomówiłeś a ja łaknę choć jednego dobrego zakończenia w życiu ... podoba mi się:)
Janusz_Ork Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Rafał, lubię Twojego peela za dobre obserwacje. Znowu dobry wiersz. Pozdrawiam. J.
Zbyszek_Dwa Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Dobry wiersz i trafne spostrzeżenia choć zakończenie bywa czasem radosne przynajmniej tak by się chciało Pozdrawiam
Marek Konarski Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 ostatni raz zostajesz Ostatni raz jest chroniczny, rozciągnięty w czasie, surogatowy i co chyba najgorsze -normalny. Jest nieźle, chociaż w końcówce zmienia się perspektywa, peel jakby oddawał głos peelce, wiersz niepotrzebnie (chyba) mięknie...
Dorota_Jabłońska Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 kobiety są jak piec spalą wszystko mężczyźni przynoszą opał kładą na udach głowy wybuchają płaczem kiedy krzyczą nie odchodź zwątpienie na półce schowane za wczoraj jest jak za pierwszym razem ciasne i niebezpieczne jutro spotkacie w łazience ona pod prysznicem ty w zlewie ogień zgaśnie wraz z uśmiechem gazowego piecyka sny w popielniku Tyle ode mnie - pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 czekanie na sny, które spopielą złe dni...hm...wydaje się, że nie brzmi zbyt optymistycznie, ale muszę przyznać, że "obserwator" trafił w dzisiątkę intryguje mnie tytuł - wygląda jak "wsad" rozmitości do pieca, swoją drogą to Ty masz nietuzinkowe pomysły, Rafał :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Magda_Tara Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dla mnie tytuł na ekstremalnych emocjach, bez spacji, jakby peel(autor) dostał w przeponę nagłą lawiną słów zgromadzonych w butelce (jakkoktajlłomotowa) i pie....ło ogniem pod niebo ;))) wiersz...jasny od ognia. :)
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest dobre zakończenie tamtego wieczoru, a jutro wydarzyło się nowe dziękuję za czytanie i czas r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie i przychylne słowa r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Z2 zaczytanie i dobry komentarz bywa różnie ale kto powiedział że będzie z górki;) r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ostatni raz jest ostatnim razem, więcej nie ma, ale zgadzam się z normalnością, która nie jest najgorsza wiersz ma mięknąć, gdyby było inaczej to "on" poszedłby w cholerę, a "ona" pewnie ryczałaby pod drzwiami, czasem trzeba być "miękką fają" inaczej się nie da tworzyć związków i dotyczy to dwóch stron dziękuję za czytanie i komentarz z "nieźle" r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kulinarny koment tyle że tu nie książka kucharska ale przyjmuję do wiadomości r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za salon kosmetyczny;) i za czas przede wszystkim r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trans Fuzja nic tu nie pomoże :( panu już dziękujemy odfajkowane
Dorota_Jabłońska Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 jak to widzę? otóż, czasem kobieta potrafi wyobrażeniowo pomniejszyć mężczyznę o wszystkie walory, pozostawiając wizerunek tak niewielki, iż pomieści się w zlewie. :) Pozdrawiam!
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz Krysiu, postanowiłem zakończyć wiersz czymś dobrym, niewiele jej jest, ale to zawsze coś;) poznałaś się na tytule, cwana bestia;)))) dziękuję za czytanie, zrozumienie i czas r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dla mnie tytuł na ekstremalnych emocjach, bez spacji, jakby peel(autor) dostał w przeponę nagłą lawiną słów zgromadzonych w butelce (jakkoktajlłomotowa) i pie....ło ogniem pod niebo ;))) wiersz...jasny od ognia. :) tak, emocje w tekście muszą być i dobrze jak są zauważone, ale tytuł to nie koniec wiersza dziękuję za czytanie i komentarz r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wyjaśnienie
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do piachu ta propozycja chłopie pytanie zresztą też, bo dociekasz tam gdzie nie trzeba w tym wierszu nie ma filozofii, to banalna historia problemów małżeńskich czy osoba trzecia, druga czy dziesiąta liczby pojedynczej czy 15 też mnie mało obchodzi, wiersz ma przekazać treść i emocje, słowa są tylko słowami bałagan - owszem, w takiej sytuacji rzadko jest poukładane to i owo dzięki za kompletne nie zrozumienie wiersza po drugie będzie farsą, więc sobie daruj adios r
Rekomendowane odpowiedzi