Anna_Para Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 chcesz? mam dla ciebie połowę świata. jedną z nich muszę zachować. jedno oko, zakamarek z alchemii perfum. mały fragment świadomości nieroztrzaskanej dotąd w pył na połach twojego płaszcza. jeden guzik, gdy inne już odpadły na dno. jedną rękę, żeby prowadzić dialog z rysami twarzy. jedną sylabę imienia, jedną nogę, żeby odkopać z siebie ciężką kołdrę, gdy ortografia nocy zagraża składni dnia. gdy obraz połowy świata spada na połowę głowy, a połowa brzucha wydziera się z połowy aktu. mam dla ciebie połowę radości, i cały strach, wcale nie na wróble. znów nie zamknąłeś mi ust. w połowie. cały świt cynamonem zdarzeń układam w androgyne twojego uśmiechu, choćby trwał pół chwili.
Magda_Tara Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 pięknie pisany, metaforami tak twoimi, Paro, miłośnie miłosny wiersz zabieram do folderu: Para buziak!
Zjajami_Baba Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najlepszy fragment, wprost wydziera się właśnie nagim brzuchem... ale i całość podoba mi się bardzo dzięki! :)
Anna_Para Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Tarutko, bardzo mi bardzo. Zabieraj, ale nanieś poprawki. Jeszcze się niesie to jaje. Całuski cieplutkie, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Babo z.... :Bardzo dziękuję. Cieszę się, że mam podobasia. Bardzo je lubię. Cieplutko, Para:)
teresa943 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Czy chcę? O, tak! Daj mi połowę :) I to jest miłość... Wczytałam się i zamyślił ...pozytywnie. :-) Serdecznie pozdrawiam, Aniu - Krysia
Janusz_Ork Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Aniu, nie znam się na poezji współczesnej, dlatego nic o formie. Twój wiersz porusza istotny problem: często dzielimy się tylko połową, jakby coś nam przeszkadzało dać wszystko. Może to właśnie jest przyczyną, że to, co w zamian otrzymujemy jest tylko częścią tego, co chcielibyśmy otrzymać. Pozdrawiam. J. P.S. I proszę nie obruszaj się, że nie napisałem, że wiersz mi się podoba. Wiersz nie zawsze musi się podobać. Wystarczy, że poruszy, że czytelnik nie mija go obojętnie.
Anna_Para Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Krysiu: Bardzo się cieszę, że wpadasz do mnie. Cieszę się i cieplutko pozdrawiam. Para:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Bardzo ładny, mięciutki, do zanurzenia. Nadal nie mogę się nadziwić jak to robisz:) Pozdrawiam miło:)
Anna_Para Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Januszu: Nie będę się obruszać, obiecuję. Odczytujesz w moim wierszu to, co w treści najistotniejsze, i już. Dzięki piękne. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Lokomotywko! Dzięki, ciągle mnie zadziwiasz komentarzami. Cieplutko, serdecznie dziękuję. Para:)
Agata_Lebek Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy pomysł i dobre wykonanie, choć zastanawiam się jeszcze nad niektórymi powtórzeniami (czy nie za dużo)... Do poczytania nie jeden raz :)) Pozdrowienia.
Anna_Para Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Agatko: Dzięki śliczne. Pozdrawiam cieplutko, Para;)
Oxyvia Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Aniu, czytałam kilka razy, ale... muszę być szczera lub nic nie pisać: ten mi się nie najbardziej podoba. Znacznie bardziej wolę twoje rymowane i nieprzekombinowane wiersze. Ale to tylko mój subiektywny gust. Masz błąd interpunkcyjny: "jedną, z nich muszę zachować." - "jedną z nich" - bez przecinka. Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Oxy: Dzięki za uwagę. Już poprawiłam. Nie mam pojęcia, jakim cudem mi się zabłąkał ten przecinek! Nie mam żalu, że szczerze wyrażasz opinię. Przecież po to jest forum. Dzięki piękne. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 bardzo dobrze poprowadzony chociaż nie odpowiada mi interpunkcja wiadomo z jakich przyczyn nawet mogłaby odpowiadać ale zbyt jest pocięty / lubię kiedy wiersz jest zbity kiedy czyta się go jak potok / sam tekst jest bardzo bardzo urokliwy jednocześnie smutny jednocześnie spragniony szerszej głębszej czułości bardziej pojętej współzależności / treść ratuje formę / nie będę przeinaczał bo mógłbym nawet z interpunkcją spróbować ale wiem że zostawisz ;) chociaż być może wrócę i spróbuję / bardzo dobry tekst mimo wszystko/ t
Anna_Para Opublikowano 6 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Tomaszu, po warsztatach literackich postanowiłam wrócić do wierszy z interpunkcją. Czasem dobrze, kiedy interpunkcja "dopowiada" sensy i znaczenia. Przerzutnie i tak dają się zachować, jeśli są. Dzięki szczególne, bo dawno u mnie nie gościłeś. Wdzięczna za komentarz - Para:)
Pan_Biały Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po pierwsze nie jestem za interpunkcją w wierszach, ale to moje zboczenie dlaczego wdarła się niekonsekwencja? cały strach, cały świt, Anno dlaczego? są dobre wersy, ale jest ich stanowczo za mało r
Marek_Dziekan Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Dla mnie może być bez tego wersu: ,,wcale nie na wróble.'' poza tym w porządku.
Anna_Para Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Panie Biały: Dzięki za Nieeee! Dlaczego bez oka? Chodzi o zmysły!!! Dlaczego nie ma się powtórzyć "cały", skoro jest tyle "połówek" ??? Brak interpunkcji w wierszu mam już za sobą. Miewa wady. Powoduje nieścisłości i zbytnią dowolność w interpretacji. Mam potrzebę dokładnego wyrażania myśli i uczuć. Do tego się dojrzewa. Nie hołduję teorii: "każdy czyta, jak chce". Wiersz powinien być czytany, jak chce tego autor. Inaczej - nie jest to jasny i precyzyjny przekaz. Poza tym - doszłam do wniosku, że bez interpunkcji pisze się wtedy, kiedy autor nie posiadł umiejętności stosowania zasad. Dlaczego "cały strach" i "cały świt" interpretujesz jako niekonsekwencję? Nie rozumiem. Cieszę się jednak, że wyrażasz opinię. Zawsze miło mi Cię gościć. Serdecznie i cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi