Vica Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 siedzę tu w niewymownej pozie krzycząc bierz podchodzisz dziko niknąc w pół kroku w każdym oku ćwierć pożądania i stos barier zwalonych nie do przejścia zakwitam ciężkim pragnieniem u progu twego domu gdzie z zapalonym światłem wciąż się potykasz drzwi zamknięte południe zwodzi lepkim doznaniem przed zatopieniem w pierwszy sen uschnęliśmy po dwóch stronach nikt nas nie otrzeźwił
Vica Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 tytuł brzmiałby inaczej gdybym mogła go zmienić
Pan_Biały Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 przeczytałem wiersz tuż po wklejeniu, czyli ok 17.25 i i wciąż siedzi mi w głowie i chyba długo nie wyjdzie to jest poezją jaką chcę czytać, więc trzymaj kurs kapitalny wiersz Klaudio r
Johny Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Dla mnie ten wiersz opiera się na schemacie Romea i Julii. Oboje kochankowie chcą ale jednocześnie coś im przeszkadza i przez to oboje chcą jeszcze bardziej i rodzi się coraz większe napięcie. Niestety tego nie poczułem, tylko zauważyłem, że powinienem poczuć.
Fly Elika Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Rzeczywiście może być to wiersz o Romeo i Julii,:)) I to piękne ciekawie i zastanawiająco, po napisaniu sobie kilku wersów w tym czasie wklejają się podobne, Brrr, ale nie o tym samym przekazie:), no bo dla mnie Vico to nie to samo źródło, jakoś tak niestety, nie chcę się mylić chociaż mogę, ale mam swoją intuicję, którą po swojemu rozwijam, i na niej polegam. Chociaż tak próbuję pomarzyć, a błędy się wkradają, no może wylezą kiedy ... Przydałoby się Mam na myśli ten wyścig po coś ? :))))) niebywale to rozśmiesza, jedynie rzeczywiście komplikuje, tylko nie wiem co komu, bo mi daje satysfakcję jakąś tam Cóż nie jestem znawcą, ba nawet gorzej :(, ale próbuję po swojemu zrozumieć osłuchany czy opisany nonsens :) przynajmniej pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 druga strofa i ostatnie cztery wersy przemawiają niektórzy nigdy nie trzeźwieją nie załapując a jeszcze trzasną drzwiami przed nosem może lepiej nie próbować wchodzić bo i po co pozdrawiam Jacek
juliajaz Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Co razi - skrócony zaimek "twego". W tej formie uważany jest raczej za archaizm. Wiersz mnie osobiście nie porywa. Ale co kto lubi.
cezary_dacyszyn Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 w każdym oku ćwierć pożądania ... dość dobry wiersz ale ćwierć pożądania osłabia wiersz o połowę ...
Rekomendowane odpowiedzi