Duks Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Pusty peron Rdza zżera od środka Myśli o bezkresnych podróżach Przeplatane obrazami tu i teraz Tak bardzo chciałoby się Brak energii utrudnia każdy ruch Wokół słychać wszechobecne Czas na boczny tor czas na Świadomość nieuchronnego Obezwładnia pozbawia godności Gdzie Ci co powinni tu być Gdzie Ci co powinni To koniec – czas ruszać
Magda_Tara Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 a Ty zawracaj! Andrzej! nie pleć! ładny wiersz, jesienny!popatrz słońce prześwietla drżące ze słabości liście lekki podmuch za chwilę je strąci i wydymią się palone pachnąco piękne w swej starości :* :P
eliza2 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo refleksyjnie, jesiennie, z niedopowiedzeniem...ale tak właśnie lubię, pozdrawiam
Duks Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Magda… :) Skoro każesz, to zawracam ;) Dziękuję za: ładny wiersz, jesienny! oraz za wierszowanie. Pozdrawiam
Duks Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i tak sympatyczny komentarz. Miło mi, że wiersz się spodobał. Pozdrawiam
Janusz_Ork Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Duks, smutny Twój wiersz. Dobrze napisany. O ile złapiesz jeszcze jakąś chwilę słonecznej, złotej jesieni, to na spacer - rozchmurzyć myśli. Pozdrawiam. J.
Duks Opublikowano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Januszu. Faktycznie wiersz dość smutny, ale opisujący pewną rzeczywistość. Co do mnie – szczerze mówiąc jestem w całkiem dobrym humorze. A w wolnych chwilach (nie mam ich zbyt wiele), chodzę na spacery. :) Dziękuję za czytanie, komentarz i dobre słowo. Pozdrawiam, Andrzej
Zjajami_Baba Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 dla mnie za duże niedopowiedzenie jednak by się tak po prostu zamknęło w całość choć lubię taki rodzaj pisania :)
Duks Opublikowano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miało być niedopowiedziane. Choć może faktycznie zbyt wiele niedopowiedzeń. Sam miałem trochę wątpliwości. Ostatecznie została taka wersja. Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Dobrze, że zawrócony przez Magdę. Gdzie się spieszysz hę? Jeszcze zdążysz! A wiersz refleksją i melancholią podszyty. W sam raz na nadchodzący czas. Pozdrawiam Andrzej:)
Duks Opublikowano 29 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Leo:) Spieszę się w różne miejsca, ale nie tam, gdzie mogłoby się wydawać - po przeczytaniu wiersza. PL i autor często nie maja ze sobą nic wspólnego, przynajmniej tak jest w moim przypadku. Czy wiersz jest melancholijny nie wiem, ale refleksyjny miał być. Jeśli się udało to dobrze. Bardzo dziękuję za czytanie i komentowanie. Pozdrawiam :) Ps. Byłbym zapomniał – dzięki za troskę. Jednak bez obaw. ;) Jeszcze nie raz będziecie musieli się tu ze mną męczyć :))))))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 też piszesz o jesieni jednak bardzo pesymistycznie, a spróbuj w niej znaleźć sens ciepło może radość pozdrawiam Jacek
Duks Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj. Chyba źle mnie zrozumiałeś. Jak już wcześniej pisałem autor i PL bardzo często nie mają ze sobą nic wspólnego. Tak jest i tym razem. Opisuję jedynie pewną rzeczywistość, którą nie raz obserwowałem. W jednym wierszu jest pesymistycznie w innym wręcz przeciwnie. Nie uogólniam, ale też nie przekłamuję. Takie jest życie. Pozdrawiam, Andrzej
Rekomendowane odpowiedzi