Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 zatracają sens zdania przestrzenie i rzeczy zdarzenia co cieszyły odchodzą donikąd pożądania ostudził racjonalny etyk a ciszę nadchodzącą ktoś stłumił muzyką wypłynęła dźwiękami siejąc błogi spokój świat żywy otuliła poświatą błękitną sentymenty spłynęły łzami z tęsknych oczu i solą na policzkach na zawsze już wyschną poruszając złóg sadzy co zalegał w duszy najskrytsze obnażyła intencje i myśli by kamienne bariery w jednej chwili skruszyć wstrzymała bezsensowny po złudzenia wyścig ukoiła taktami rozrzewnionych smyczków paletę rozpostarła nieznanych mi doznań oblekając marzenia w całkiem nowy wystrój a ponoć nie istnieje muzyka wszechmocna 1
Dorota_Jabłońska Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proponuję bez pierwszej strofy, dalej następująco: wypłynęła dźwiękami siejąc błogi spokój świat żywy otulając poświatą błękitną sentymenty spłynęły łzami z tęsknych oczu solą na policzkach już na zawsze wyschną przeniknęła swym brzmieniem zakamarki duszy najskrytsze obnażając intencje i myśli by kamienne bariery w jednej chwili skruszyć wstrzymując bezsensowny po złudzenia wyścig ukoiła taktami rozrzewnionych smyczków paletę rozpostarła nieznanych mi doznań oblekając marzenia w całkiem nowy wystrój poczyna się w człowieku a taka wszechmocna Ostatni wers to luźna propozycja, której zadaniem jest wykluczenie słowa "muzyka" - raz jeden w tytule wystarczy. Pozdrawiam :)
Joanna_Soroka Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza strofa nadaje inny sens całemu wierszowi. Bo to mimo tytułu nie jest wiersz o muzyce, tylko o człowieku, który znalazł ukojenie w muzyce. To ogromna różnica. Jeśli coś bym zmieniła to tylko odrobinę w pierwszej zwrotce np zatraciły sens zdania przestrzenie i rzeczy zdarzenia co cieszyły odchodzą donikąd pożądanie ostudził racjonalny etyk a ciszę nadchodzącą zastąpił muzyką
H.Lecter Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 przeniknęła swym brzmieniem zakamarki duszy To dopiero niespodzianka... ;) Bez wyrazu - usypiające.
dawniejbezet Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie tyle zostaje z tego wiersza. Jakby jakaś "brzydka" Muza zaczadziła Cię Autorze od drugiej zwrotki (błogi spokój, zakamarki duszy, paleta doznań - to nie jest kultura literacka, tylko powtarzactwo). Sorry. Pozdrawiam
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Masz babo placek! :)))) Kombinuj teraz Szanowny Autorze! :)) Wzięłam muzycznie, bo moja natura z muzyką się zgadza :)
Ran_Gis Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 ...albo coś gra, albo nie gra - muzyka to muzyka. pozdrawiam Ran
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiem tyle: muzyka jest tu symbolem pozdrawiam Jacek
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiem tyle: muzyka jest tu symbolem pozdrawiam Jacek No dobrze, tylko w jakim celu autor aż trzykrotnie powołuje się/nazywa ten symbol? Bez pierwszej strofy będzie to wiersz poświęcony muzyce, zaś pierwsza samoistnie będzie odwołaniem do wpływu muzyki na odbiorcę. Tak, czy owak wyraźny brak fugi sprzyja kombinacjom, wskazuje na niedobory w zakresie formy przekazu. ps. wcześniejszy komentarz jak to miałam przyjemność zauważyć był jedynie propozycją, ponieważ w mojej ocenie wiersz do tej propozycji bardziej przylega treścią. Co autor zamierzył jest jasne chyba tylko dla niego samego. Wniosek, że należy dopracować. Serdecznie pozdrawiam! :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie tyle zostaje z tego wiersza. Jakby jakaś "brzydka" Muza zaczadziła Cię Autorze od drugiej zwrotki (błogi spokój, zakamarki duszy, paleta doznań - to nie jest kultura literacka, tylko powtarzactwo). Sorry. Pozdrawiam No właśnie, słusznie Bezet Cię wypunktował.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza strofa nadaje inny sens całemu wierszowi. Bo to mimo tytułu nie jest wiersz o muzyce, tylko o człowieku, który znalazł ukojenie w muzyce. To ogromna różnica. Jeśli coś bym zmieniła to tylko odrobinę w pierwszej zwrotce np zatraciły sens zdania przestrzenie i rzeczy zdarzenia co cieszyły odchodzą donikąd pożądanie ostudził racjonalny etyk a ciszę nadchodzącą zastąpił muzyką dzięki za dokładne przeczytanie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobranoc
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wizytę
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj ni ma takiej ni ka... pozdrawiam Jacek
janusz_pyzinski Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza strofa nadaje inny sens całemu wierszowi. Bo to mimo tytułu nie jest wiersz o muzyce, tylko o człowieku, który znalazł ukojenie w muzyce. To ogromna różnica. przepraszam za nieskromność-ta muzyka to o mnie?-bo znowu nieskromnie-bardzo mi się pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 zatracają sens zdania przestrzenie i rzeczy zdarzenia co cieszyły odchodzą donikąd pożądania ostudził racjonalny etyk a ciszę nadchodzącą ktoś stłumił muzyką ukoiła taktami rozrzewnionych smyczków paletę rozpostarła nieznanych mi doznań oblekając marzenia w całkiem nowy wystrój a ponoć nie istnieje muzyka wszechmocna Dla mnie te dwie zwrotki bardzo fajne...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza strofa nadaje inny sens całemu wierszowi. Bo to mimo tytułu nie jest wiersz o muzyce, tylko o człowieku, który znalazł ukojenie w muzyce. To ogromna różnica. przepraszam za nieskromność-ta muzyka to o mnie?-bo znowu nieskromnie-bardzo mi się pozdrawiam dziękuję może na wyrost, ale czytając jeszcze raz "na zimno" wniosłem poprawki pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyłuskałaś to co najważniejsze dziękuję i pozdrawiam Jacek
Leokadia_Koryncka Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 byłam już kilkakrotnie, ale ja lubię jak się odleży, jak Autor coś przeinaczy:)) i doczekałam na pochwalony:) pozdrawiam. L.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 dzięki, autor sam powraca, jak ma wątpliwości i przeinacza pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi