miet dlugolecki Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Moj statek pijany umeczony tancem z oceanem zatoczyl sie do przystani noca osiniala od ulewy z odrzwi Piotrowych Pielgrzymki okazja do Krypty Skarbow Ksiazkowych
Fly Elika Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 trudno powiedzeić czy to jest wiersz, ale bliskość biblioteki dobrym pomysłem, i zaciekawia tym ile tego cudu niepoznanego Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 a dlaczego brak polskiej czcionki? jesteś gdzieś daleko? zastanawiają mnie te otwarte odrzwia. jakoś tak wciśnięte chyba na siłę i w żaden sposób nie mogę ich do reszty spasować. pozdrawiam i do poczytania.
miet dlugolecki Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Sylwek, kto rano wstaje, to leje jak z cebra; natomiast wtedy, kiedy leje jak z cebra to odrzwia niebos sie otwieraja i Piotr jest odzwiernym. Pomimo psiej pogody dotarlem do biblioteki i moj najlepszy przyjaciel ksiazka, jest dzisiaj ze mna Bawimy sie swietnie Pozdrawiam i dziekuje za trojke miet
WiJa Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Troszkę jestem postawiony w kropce (znaku zapytania) tym wierszem. Bo ten wiersz, z jednej strony ma tyle odwołań, że aż strach, a z drugiej strony na swój sposób jest jakże prosty, że nawet lapidarny. Ale oczywiście prosty taką jakąś cudowną, że aż poniekąd lapidarną prostotą, a taka prostota, to chyba największa zaleta wiersza, a przynajmniej nie ma w wierszu silenia się na Bóg tylko wie co (dobrego i literackiego). A więc, chyba każdy w tym wierszu znajdzie coś odpowiedniego (w miarę dobrego) dla siebie. Pozdrawiam
Nessa Isilra Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Nie wiem o co w wierszu biega. I bardzo brakuje mi polskich znaków.
miet dlugolecki Opublikowano 11 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Jak sie masz Nessa, To prawda, to juz 35 lat jak brakuje mi Polskich czcionek. Nie majac dostepu to Polskich ksiazek, przemierzylem 40 km do biblioteki w Domu Polskim w Brisbane aby wypozyczyc "Dzieje grzechu" Zeromskiego; pielgrzymke odbylem po nieprzespanej nocy pilotujac moja lajbe przez labirynt Moreton Bay, w tropikalnej ulewie ograniczajcej widocznosc do przyslowiowego zera. Majac nadzieje, ze ten krajobraz pomoze Ci pojac "o co lata" Pozdrawiam i dziekuje za list z polska czcionka
Pan_Biały Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mieszkam w Polsce i daj chłopie polskie znaki, bo teraz to jakiś bohomaz jest nie marnuj mi czasu
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 może się mylę, ale edytor z polską czcionką da się zainstalować, chyba, na każdym kompie. w każdym razie, na takim z niemiecko i angielskojęzycznym systemem na pewno tak, bo sam to robiłem, tzn. instalowałem open office, którego składnikiem m. in. jest doskonały edytor tekstu.
miet dlugolecki Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Dziekuje Panie Sylwku, Jestem na oceanie i korzystam z firmowego PC i laczen satelitarnych, dlatego brakuje mi Polskich znakow. Ciesze sie ze mam w ogole mozliwosc dostepu do Polskiego slowa pisanego, bo na noszenie walizek z Biblioteka juz nie moge sobie pozwolic. Nasze zagmatwane zyciorysy nie kazdemu pozwalaja wyjsc za rodzinny prog i zawadzic o biblioteke, lub tez kupic kilka butelek Specjalnego, zaprawic sie i wybelkotac kilka slow powitania do podjezdzajacego na przystanek autobusu... Pozdrowienia
Pan_Biały Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyznaj że za tym tęsknisz jak za kobietą trzymaj kurs i miej odwagę odwagę wypowiedzieć się pod wierszem, a nie szeptać coś komuś na ucho
miet dlugolecki Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Jestes za mlody by byc dojrzaly moraly w Tobie dawno przebrzmialy chcesz widziec sprawy tak jak sie maja. Podazasz za mna jak smuga cienia Nie mam od Ciebie chwili wytchnienia.
Pan_Biały Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 dwa razy się wkleiło, ale to chyba nie z nerwów bywaj
Rekomendowane odpowiedzi