Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

W takim razie

WiJa

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wijo, jak w większości Twoich wierszy, wszystko kręci się wokół gry słów, może nawet (trawestując trochę Ciebie, Twoją manierę) tylko gry słówek;)Podoba mi się tutaj puenta, chociaż jak się przyjrzeć głębiej, przeciwstawiając wielką wiarę, ludzkiemu pojęciu a te wyobraźni i sercu można się chyba trochę pośliznąć;)Pozdrawiam. Leszek.

Tali Maciej –

Co ja mam sądzić o kimś, kto bez słowa stawia minusa? I co ja mam sądzić o kimś, kogo potem trzeba (będzie) przepraszać, bo taki zaraz dopomina się (jako już się dopominał), że 1. Na www.poezja.org oceniamy utwór, nie autora. Chyba tylko to (można sądzić), że to jest rodzaj podwójnej moralność, tym bardziej, że taki ktoś już nie jest łaskaw zauważyć i trzymać się tego, że inny punkt mówi 4. Nie komentuj wierszy niedbale, pobieżnie. Jeżeli nie masz czasu, chęci, nie komentuj wiersza. Widać zatem, że takiemu komuś odpowiada robić za cień i cieniasa, jak się okazuje samego H.Lectera. Widać więc, że nie trzeba mieć własnego zdania, tylko trzeba być, tyle ślepo posłusznym jednemu, co nienawistnym wobec drugiego; acz sam nie wiem jakim taki ktoś jest bardziej. Pozdrawiam