Waldemar Talar Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 zamiast codziennie do niej dzwonić wyszukując pod sufitem pięknych słów które dawno temu utraciły moc i blask lepiej rzadziej ale osobiście odwiedź ją usiądź obok przytul i rozjaśnij swym uśmiechem jej bardzo zatroskaną twarz twoja bliskość będzie zawsze najlepszym lekarstwem na zranione tęsknotą serce więc nie wysilaj się codziennie - tylko co jakiś czas racz ją swoja obecnością niech ma świadomość że nie tylko ona za kimś tęskni lecz ktoś za nią również uwierz że ten niby mały gest w stronę tak zacnej osoby jaką jest twoja matka to najpiękniejszy i najcenniejszy z czynów którymi może pochwalić się współczesny świat
Duks Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Witaj. Niby nic odkrywczego. Niby takie tam oczywiste przesłanie, o którym każdy doskonale wie, ale - tylko niby. Biorąc pod uwagę realia, niestety nawet o tak oczywistych rzeczach można a właściwie trzeba przypominać. A jeżeli to przypominanie przyjmuje także kształt wiersza to można tylko przyklasnąć.Co do samej formy: (co prawda to nie warsztat, ale mam nadzieję, że się nie obrazisz) 1)Nie wiem, dlaczego w tytule „nIBY”. Literówka? Czy jakiś zamysł autora, którego nie rozumiem? 2)Myślę, że można by zrezygnować z inwersji w trzecim wersie drugiej strofy: „twoja bliskość będzie zawsze najlepszym” może „twoja bliskość zawsze będzie najlepszym” lub „twoja bliskość będzie najlepszym” To tak na szybko, pierwsze wrażenie. Reasumując: Wiersz dosyć prosty, ale bardzo mądry. Przesłanie łatwe w odbiorze. Przeczytałem i nie żałuję. Pozdrawiam, Andrzej Ps. Dzwonić też warto, choćby codziennie – oprócz wizyt :) A jako mężczyzna dodam tylko - niezapominajce także o ojcach. :)
Waldemar Talar Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie Andrzeju - Tytuł skaleczony - coś przeszkodziło i tak wyszło a cofnąć tego nie potrafię . Miło mi bardzo że ten prosty wiersz zatrzymał cię na dłużej i że nie żałujesz tego . Sprawiłeś mi wielką radość swym kom. Co się tyczy inwersji o które wspomniałeś - zgadzam się - i z twej rady skorzystam . pozd.
teresa943 Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Waldku, przesłanie (przypomnienie) SUPER! Jednak będę szczera - forma mi nie bardzo, ponieważ "przegadana", ale to tylko takie tam moje a wiersz jest Twój :) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Zbyszek_Dwa Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Wszystkie mamy ze wzruszeniem czytają przesłanie one chcą pamieci jak nikt inny Pozdrawiam Waldemarze :)
Waldemar Talar Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Krysiu - Super za przesłanie mi wystarczy - a jeżeli chodzi o formę może tak a może nie ... Wielkie dzięki za przeczytanie i szczery kom. z poszanowaniem Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mało powiedziane Zbyszku że chcą - one mają do tego prawo - myślę że ten wiersz jeszcze bardziej je do tego przekona . Wielkie dzięki za przeczytanie . pozd.
Rekomendowane odpowiedzi