Boskie Kalosze Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 wieś ojca obcy pies merda ogonem www.youtube.com/watch?v=wQVwW6hjLo8
jasna Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :-) Wspaniała to wieś, wspaniali ludzie {ojciec}, gdzie nawet obcy pies czuje się bezpieczny i radosny. Wzruszające haiku. Bardzo mi się podoba już podstawowy obraz, dlatego nie zagłębiam się dalej, bo reszta nasuwa się sama. Super, gratuluję - jasna :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :-) Wspaniała to wieś, wspaniali ludzie {ojciec}, gdzie nawet obcy pies czuje się bezpieczny i radosny. Wzruszające haiku. Bardzo mi się podoba już podstawowy obraz, dlatego nie zagłębiam się dalej, bo reszta nasuwa się sama. Super, gratuluję - jasna :-)) Bardzo się cieszę, że podoba Ci się, a jeszcze bardziej... że Jesteś! :-) A co byś powiedziała na taki zapis? wieś ojca obcy pies merda ogonem Ktoś mi to zasugerował i rzeczywiście, zapis wydaje się lepszy bo pies merda ----> wiadomo, że ogonem toteż trzeci wers niewiele wnosi. Oprócz oczywiście korelacji A1 z A1: wieś ojca ogonem ale bez trzeciego wersu i tak dostatecznie czytelnej. Pozdrawiam serdecznie.
jasna Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciałabym być częściej. Na razie mogę tylko przelotem. Zapis dwuwersowy jest ok. Mnie nie przeszkadza, że ogon jest w trzecim wersie. To są chyba takie konieczne dopowiedzenia, jak np. "strzyże uszami", "szczekanie psa", czy "kukanie kukułki", i jeszcze wiele innych. [quote]Ktoś mi to zasugerował i rzeczywiście, zapis wydaje się lepszy bo pies merda ----> wiadomo, że ogonem toteż trzeci wers niewiele wnosi. Oprócz oczywiście korelacji A1 z A1: wieś ojca ogonem ale bez trzeciego wersu i tak dostatecznie czytelnej. To haiku bez merdania obcego psa moim zdaniem zmienia zupełnie znaczenie. Wieś ojca czytam, że jest ogonem, a biorąc kilka znaczeń "ogona", nie jest już takie ciepłe i sympatyczne, chwilami śmieszne i to nie w pozytywnym znaczeniu. Chyba, że czegoś nie rozumiem, albo za szybko daję nieprzemyślany do końca komentarz. Zatem potraktuj to jako pierwsze wrażenie. :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 1 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jednak dla wszystkich znaczeń jest jeden wspólny mianownik: ogon jest zawsze z tyłu :-) Coś co ciągnie się za kimś, za czymś. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi