Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Klip a może Klipie drogi 5 wers lepiej zabrzmiałby  tak : Na zatwardzenie coś mi się przyda...
    • Bardzo lubię czytać Twoje utwory  Mają one w sobie coś z pogranicza realności i baśni.  Niektóre pozwalają mi się przenieść do czasów wczesnej młodości  Panuje w nich klimat retro tak jakbym oglądała świat PRLu  To nie jest broń Boże przytyk  Niesamowite to jest 
    • Nie wierzę tym którzy tylko powtarzają że słowa to tylko słowa często nawet jedno wyrazi tak wiele w wielkim sercu kwiaty się trzymają cały rok barwami tęczy świat znaczą moja muzo moje serce mój aniele jak zamienić ten niepokój w eden nie tracąc przy tym nadziei ducha jak z uśmiechem budzić się ranem i wtedy kiedy słońce przebija się po burzy jeszcze w chmurach się zanurzy ściskam w dłoni bilet powrotny do stacji Moje Szczęście podnosząc ku niebu wzrok a gdy pod koniec dnia księżyc srebrnym światłem rozproszy mrok niczym latarnik samotny pełnią albo odwróci się nowiem ja go serdecznie też pozdrowię jesteśmy dwoje z dwóch miast tylko Bóg pośród niepoliczalnych gwiazd niepowtarzalny zawsze jeden tak wiele tobie człowieku chce dać nawet serce własne bo życie jest jak niedokładny rym zanucę jeszcze ,,chyba już można iść spać’’ * i zasnę   --------------------------------------------------- * cyt. z piosenki Andrzeja Poniedzielskiego
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Cicho !!! Wiem o tym:)))))))))))
    • @wierszyki w moich wierszach jest sporo rzeczy na pozór i tak sobie myślę że zbytnia dosłowność może nudzić albo przerażać

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Jacek_Suchowicz cudny @Berenika97 a ktoś mi bliski właśnie wczoraj mgłę podziwiał na brzegu morza przysłoniła widok Dziękuję pięknie za czytanie @Annna2 to prawda Aniu  To prawda  Pozdrawiam serdecznie @Dagna bardzo dziękuję za czytanie  Pozdrawiam @MIROSŁAW C. bardzo dziękuję @Waldemar_Talar_Talar dziękuję
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...