Ewa_Kos Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 doznanie ulgi to tak jak wyciąganie nóg z błota przede mną szczyt kończy się jak ścieżka długo pod górę nagle uskakuje w dół kamienista droga w skalistym wąwozie pachnie wilgocią pnie zagubione w błękicie nieba zdają się iść ze mną broniąc jednocześnie rozległego widoku na morze wilgoć jak przyrzeczenie wypowiedziane pośpiesznie doskwiera tylko prawda pozostała niewzruszona mokre stopy zostawią ślad
Leszek_Nord Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Właśnie wróciłem z takiego wędrowania;)Pozdrawiam.Leszek
Stefan_Rewiński Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 A gdzie tak szczytowałaś Ewo?
H.Lecter Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 przede mną szczyt kończy się jak ścieżka długo pod górę nagle uskakuje w dół Zaprawdę, wielka jest wartość poznawcza i estetyczna takich obrazków... ;) Do uratowania tylko puenta.
Ewa_Kos Opublikowano 19 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję:) No cóż, będę ratować puentę:) Pozdrawiam. E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 19 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Stefanie. Przy okazji opowiem co i jak:) Dziękuję za wizytę:) Serdecznie pozdrawiam:) E.K.
Ewa_Kos Opublikowano 19 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli wiadomo w czym rzecz:)) Serdecznie dziękuję i pozdrawiam:) E.K.
WiJa Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Widać wyraźnie (jak na dłoni), że część opisowa tego wiersza jest objęta pięknymi (celnymi) myślami (refleksjami). Bo właśnie, początkowy dwuwers i dwie ostatnie zwrotki obejmują (niejako klamrą), to co bohaterka wiersza wędrując doznaje (przeżywa). A jeśli coś doznaje, to wyciąga z tego wnioski, czyli (jak już mówiłem) trzy, jakże wymowne i odnoszące się nie tylko do górskiego wędrowania kwintesencje. Bo oczywiście odnoszące się do całego życia, jako wędrówki życiowej (losu), co najmniej od młodości do dojrzałości. [Acz mówię – los – w znaczeniu, że każdy jest kowalem swojego losu, przynajmniej w przeważającej części] Pozdrawiam
janusz_pyzinski Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 lubię takie wędrówki w skalistym wąwozie pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 ja sobie lubie przycupnąć pod Twoimi wierszami...rozmarzyc sie;)pozdr.
BARBARA_JANAS Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Przypominają mi się moje wędrówki co sprawia, że wiersz nabiera znaczenia i chwyta - i o to chodzi. Ucięłabym jedynie "doskwiera". Pozdrawiam.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Ja też z wędrownych, więc wiersz bardzo na tak. Szkoda, że nie mogę formalnie:( Serdecznie pozdrawiam... Leo.
Rekomendowane odpowiedzi