Kaliope_X. Opublikowano 11 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 ... pamiętał siebie sprzed chwili gdy czas słonecznie oplatał najdrobniejszą myśl lecz on-niespokojny zaszyte chmurami niebo wczorajsze. Zbyt blade na teraz pamiętał kolorami lecz został-bezdźwięczny pamiętał dniami i noce omijał budząc się motylem - zawracał śpiewając. Wśród cieni własnych leciał-bezsilnie pamiętał, bo jeszcze stare fotografie, powietrzne mozaiki tworzyły. Wiatr je rozdmuchał i zgubił-bezpiecznie w nowy krajobraz się ułożyły... a teraz uśmiechnięty artysta nie-zwykły gdy jeszcze szuka imienia, malutkiej cząstki samego siebie co pamięć w obrazy zamienia malując je roześmiane.
Fly Elika Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 śliczny wiersz - bezpieczny podmuch wiatru - to piękne żeby uśmiechnąć, tak nie wiele trzeba, ale czasem tak dużo by uśmiech odzyskać i zagościł jak najdłużej pozdrawiam
Mateusz Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Kaliope X.:Wyobraźnia maluje obrazem. Jestem na tak:lubię takie wiersze z głębin duszy, idące wersami po naturze. To też jest wielka sztuka. Pozdr. b; J.S
Kaliope_X. Opublikowano 12 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Fly Elika - uśmiech jest bodaj najkrótszą drogą do drugiego człowieka :) Dlatego dobrze, jeśli potrafimy go odzyskać po czasie.. Zgadzam się, choć dla mnie jeszcze czasem jest to trudne, dlatego poezja wyraża stan mojego ducha - póki co. Super-Tango - dziękuję Ci :) I widzisz?... jest uśmiech :) Tak, z głębi... tak pisać chciałabym zawsze. A sztuka to nie lada. Dziękuję Wam za czytanie i komentarze! Z pozdrowieniami, K. W.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zastanawiam się cały czas ???? czemu piszesz w formie " panie dochtorze, a kolega to ma wstydliwy problem " = opisując tak jaby wtórne uczucia " kogoś " , w formie powieści??? opowieści ??? :)))) od technicznej strony wiersza = to nie ja ....ja staram się " czytać sercem " ....pozdro :)))
Kaliope_X. Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 "... zastanawiam się cały czas ???? czemu piszesz w formie " panie dochtorze, a kolega to ma wstydliwy problem " = opisując tak jaby wtórne uczucia " kogoś " , w formie powieści??? opowieści ??? :)))) od technicznej strony wiersza = to nie ja ....ja staram się " czytać sercem " ....pozdro :))) " Hmm... no tak, mogłeś odnieść takie wrażenie, ponieważ ten wiersz jest częścią pewnego cyklu (być może powinnam to jakoś zaznaczyć) Jednak, ponieważ sam również stanowi jakąś całość, dlatego zdecydowałam się go tutaj zamieścić. O uczuciach dobrze jest pisać wprost. Tutaj jednak zamysł był taki, że wiersz stanowił jakby odpowiedź na słowa poprzedniego utworu cyklu. Stąd wielokropek na początku. Czytać sercem - mnie taka postawa również jest bliska. Moje jednak potrzebuje teraz rekonwalescencji... ale w odbiorze innych wierszy chyba jeszcze potrafi jeszcze zachować ostrość widzenia :-) Zdzisławie, dzięki za odwiedziny i... w górę serca! Pozdrawiam, K. W.
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....tak przeczuwałem a teraz rozumiem i pewność mam ...dzięki za szczere wyjasnienia ....znaczy się ( moim subiektywnym zdaniem ) rekonwalescencja zmierza ku końcowi ...choć serce jeszcze kwili cichutko ... :)))) pozdrawiam i niech tak sie stanie, że w górę :))) memento mori
Rekomendowane odpowiedzi