Janusz_Ork Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Grażyno, dzięki za miłe słowa. Od formy (o ile u mnie o takim zjawisku można mówić) nie będę odstępował, chociaż ciągle nad stylem pracuję. Serdecznie. J. :))
Janusz_Ork Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Jagodo, z tym matematycznym umysłem to nie całkiem się zgadza. Jestem humanistą, filologiem z wykształcenia, ale staram się moje wiersze lepiej przemyśleć niż to miało miejsce na początku mojej bytności tutaj. Wszystko co kiedyś było emocją w moich wersach, staram się poprawiać o drobne nielogiczności, przykładam więcej uwagi do semantyki słów i wyrażeń. To, co podkreśliłaś tłustym drukiem, to nasza iluzja (iluzja peela). Dziękuję za miłe słowa pod wierszem i analizę. Serdecznie. J. :))
Waldemar Kubas Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Janusz_Ork Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Waldku, bardzo mnie ucieszył Twój komentarz dowodzący, że poświęciłeś wierszowi więcej czasu niz tylko na jednorazowe czytanie. Dziękuje Ci za osobistą interpretację, o tyle cenniejszą, ponieważ daje mi jakościowo feedback, jakiego chyba każdy z nas oczekuje i nie zawsze otrzymuje (przepraszam, rym niezamierzony). Bardzo trafnie zinterpretowałeś ostatnią strofę, bo rzeczywiście jest dużo zjawisk, które tylko mgliście postrzegamy, lub przeczuwamy . I te fascynują nas. Pozdrawiam serdecznie. Janusz
Waldemar Talar Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na wstępie pochwalę ten kom nie piszesz za mało współcześnie. piszesz akurat! a tu: tajemniczo, klimatycznie, półsennie, jakby marzenie, jakby złudzenie połączone z...nadzieją na odnalezienie marzenia. podoba się, nie musi wszystkim. jeśli wszystkim, to wiersz do bani Zgadzam się z tym twierdzeniem . A co do wiersza to powiem krótko - podoba się . A dlaczego - dlatego zakręciłeś w nim językiem jak by z innej bajki bajki która zmusza do przemyśleń , a zwłaszcza w zakończeniu który zaprowadza nas w inną jeszcze nie odkrytą przestrzeń . Przepraszam że tak się zagalopowałem - ale wiersz jest ciekawy i prowokujący dlatego tak się rozpisałem Januszu . pozd. i życzę powodzenia przy następny wierszu
Janusz_Ork Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Waldku, bardzo dziękuję za rewizytę. Komentarz Magdy, który cytujesz, podbudował mnie bardzo. Także inne, jak i Twój teraz. Cieszy mnie Twoja interpretacyjna analiza. Życzę również dobrego natchnienia i radości pisania. Pozdrawiam. J.
Waldemar Kubas Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Komentarz zostal skasowany przez administratora forum, ze wzgledu na zlamanie regulaminu serwisu. Uzytkownik otrzymal stalego bana.
Fly Elika Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 O czym ty piszesz Januszu, dokładnie? :)wystarczy bowiem że wyciągnę rękę palce przeszywają pustkę a więc szukam dalej naprawdę próbowałeś wyciągnąć rękę i była pustka przeraził mnie treścią ten wiersz,, nawet nie wiem czy bardzo czy trochę, i to szukanie dalej... pozdrawiam
cezary_dacyszyn Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Znowu dobra orka ;) Nawet bardzo dobra ! Świetna końcówka . Gratuluję !
Rekomendowane odpowiedzi