Joanna_Janina Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 w sennej pomroce wiadomość ukryta chłopcze – maro poranna cierpisz jako ja obleczony w lekkie rozczarowanie znasz smak myśli samotnych pukających do każdej bramy wciąż z wątłą nadzieją że ktoś chociaż uchyli małe drzwiczki dla strudzonego wędrowca tak wiele rozumiesz i czujesz to czego doświadczam pokrewieństwo zapisuje nową kartę tylko kilka słów wciąż błądzi w realiach i każe przetrzeć zamglone oczy jesteś jedynie złudzeniem a ja żyję naprawdę nie chcę się budzić by znów zostać samą pragnę przyjaźni niezachwianej chociażby ze snu
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie znam wcześniejszych Twoich tekstów, ten jednak musi być lepszy!!! 2 strofa chyba najlepsza, a 3 pierwsze wersy tej strofy są dobre. Pobawiłem się z tą dwójką: znasz smak myśli samotnych pukających do każdej bramy z nadzieją że ktoś uchyli drzwi dla wędrowca mieszkającego pod niebem pozdrawiam, pracuj i szukaj
Joanna_Janina Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Bardzo dziękuję Nikodemie za odwiedziny i sugestie. Pozdrawiam serdecznie :) Janina
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 ...hm ....marzenie, wzruszenie, natchnienie .....może nie wtej kolejności odczytałem .... " kochaj jakby Cię nikt nie zranił, tańcz jakby nikt nie ptrzył " :)))) wtedy i dziecko zadowolone = mniej rozrabia, bo i zmęcune a i rodzic i dorosly w Tobie kontenci :))) ......pozdrawiam :)))
Joanna_Janina Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Dziękuję Zdzisławie za miły komentarz :) Pozdrawiam serdecznie Janina
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...no nie mogę tak świecić oczama bez oddania podziękowań " starszej " tu jak patrzę stażem koleżance :)) zasyłam równe serdeczności :))
Joanna_Janina Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Że starsza stażem to nie znaczy że trzeba aż kłaniać się w pas, ale bardzo mi miło ;) Janina
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...nie no jak kobieta i to jeszcze, w krótkiej spódniczce :))) to ja lubię w ten pas a nawet ponizej, że do stóp upadam aże he he :))...aże nic nie wsponę o całowaniu stóp, ale mi wychodzi niezły pomysł na wiersza ....dzięki i pozdrawiam :))
Joanna_Janina Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Czyli natchnęłam do napisania wiersza? Cieszy mnie to ;) A po twoim komentarzu... niech ci będzie... możesz się kłaniać ;) Jeszcze raz pozdrawiam Janina
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... a to w porzo :)))) się cieszę Twoją radością i swoją :))) ....prawo energii mówi= dajesz ( wysyłasz ) radość, miłość = dostajesz radość, miłość i odwrotnie :))) hm ....już w starożytnym rzymie panowało przekonanie, że zanim przekroczysz bramy nieba, strażnik zadaje Ci 2 pytania : 1. - czy była/eś szczęsliwy ? .....2. Czy dawała/eś szczęście innym ???= jesli odpowiesz negatywnie = kopa w dupę i do piekła :)))) staram się na niego nie zasłużyć :)))) a już rzeźbię ten temat i w wierszu = za dużo tych tematów :)))) a ja to 2 razy pozdrawiam a co ??? ]:-> :)))
Joanna_Janina Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 No nieźle.... takie refleksje... hmm... miło ;)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... " a co ?? ...Oleńka ...A co ? " ........można mieć refleksje ciesząc się życiem :)))
Rekomendowane odpowiedzi