Mateusz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 To był najpiękniejszy sen jaki w życiu widziałem. Twoje ciało wyrzeźbił pewnie sam - Michał Anioł. Cudne, wzgórza, doliny. Bóg by się sam zachwycił. Wyjątkowy krajobraz idący w doskonałość. Nie namalowałby sam mistrz pędzla. Leonardo Więc połączył wizję z geniuszem tworząc ideał. Urok Twój mami mnie, i upadla moją duszę Jesteś ponad wszystko, nie zasługuję na miłość. Wyrzekasz się mnie, gdy piszę o Tobie poemat. Niebo moje to Ty? Kochać Ciebie to za mało! W prawdzie ulotnych nadziei, za którą płacę karę. Życie kręci film. Moje niebiańskie Eldorado. Odleciała z ducha myśl, nad szczyty moich marzeń. W tańcu zmysłów:wyobraźnia maluje obrazem.
Monika_Gromala Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No, chyba numer lotu 101.
miss croup Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 nawet nie samolot tylko lot w kosmos - one way ticket - wsadzić w kapsułę, wysłać, zapomnieć :)
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 H.Lecter:to tak jakbym zabił Twój bajeczny sad "charoniadę" Twoje bezforemne wierszydło, jak i jego treść. ale jam mam wytłumaczenie, a Ty nie. Gdyż piszę wyrażenie obok. -[Sonet ala Zoned} a sny są możliwe, nawet te prorocze. Widocznie masz same koszmarne zwidy. Więc Twoja ocena ma swoje własne wygórowane bezpodstawne aspiracje, są dla mnie - warte tyle, ile-"kot napłakał" Napisz, choć jeden -Sonet sylabowy. A wówczas ocenimy -Twój talencik. "Nie liczą się słowa, ale czyny" A drugie mówi podobnie. "Krowa która dużo ryczy mało mleka daje" Może zerknijmy tak dla przykładu do jednego z Twoich tworów. I Ty chcesz mnie pouczać, jak się pisze wiersze. Wyżyj się na sali gimnastycznej... To jest -Okropne... zamieć usypał Bóg pełen tydzień siódmą wielokrotność bieli ani słowa ziemi pod nią w cichych zaspach księżyce słońca mroźny negatyw białe senne pawie krużgankami zmierzchu wolno wiatr skoczył im do gardła Ostatnio edytowany przez H.Lecter (2008-12-29 18:34:19) Dnia: 2008-12-28 11:31:16, napisał(a): H.Lecter Pozdr. J.S
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 miss croup:to tak jakby chodziło o ten-" bilet w jedną stronę" Pozdr. b; J.S
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Monika Gromala;nie, bo to mi się kojarzy zaraz 101Dywizjonem rakietowym www.dokumentalne.net/tag/zdjecia-dokumentalne/ Pozr. b; J.S
Cezary Sikorski Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Czysta grafomania, która pomija wszelkie zasady wiersza sylabicznego. Pozdrawiam Cz.
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Cezary Sikorski:tak, ana jakiej podstawie? Spójrzmy na Twój. Gdzie tu masz sylaby. A ja mam w każdym wersie. biegnę od drzewa do drzewa pragnąc cię raz ostatni nie dogonić byś znów nie dostrzegła mej twarzy sinej i pełnej dziur po czerwiach gdy ty prosto ścieżką pod słońce odchodzisz coraz prędzej w pustce twych bioder lęgną się przyszłe pokolenia obok duży pies dodaje ci pewności a młody mężczyzna o plecach pełnych wiary każdym swym ruchem pozbawia cię skrupułów już tylko rewers pokonanych samców już tylko czułość kory zimowych drzew w cieniu półcienia zamykam oczy tak się za tobą ku śmierci skradam Dnia: 2010-01-09 23:26:30, napisał(a): Cezary Sikorski Komentarzy: 376 Co tu oceniać? - Bezforemna pusta proza. Jeden chaos z infantylnego spojrzenia. W berka to Ty się możesz bawić, ale wiersze, nie Tobie pisać. J.S
H.Lecter Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie są twoje zasługi i wysiłki, by moją twórczość ocalić od zapomnienia... Nadaję ci zaszczytny tytuł, Honorowego Strażnika Wiekopomnego Dzieła H.Lectera, to oznacza w praktyce, że jestem ci winien skrzynkę piwa... :)
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 H.Lecter:Pokaż się tylko, ze swoim następnym:wierszo-tworem. Wówczas tak Ci ów skomentuję; że jeszcze przez trzy ery i jeden dzień więcej... będą o nim pisać przyszłe pokolenia. Ps.A względem browaru, czyli skrzynki piwa, to jestem abstynentem. Będziesz musiał mi wybić medal z dyplomem, -"za chęć do życia i walkę z cnotą" Bo -" kto chce kogoś uderzyć, to i kija znajdzie" Nawet więcej, - " to i świnię podłoży" Pozdr. J.S
Dorota_Jabłońska Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 To był najpiękniejszy sen jaki w życiu widziałem. Twoje ciało wyrzeźbił pewnie sam.- Michał Anioł. Cudne, wzgórza, doliny. Bóg by się sam zachwycił. Unikalny krajobraz idący w doskonałość. Nie namalowałby sam mistrz pędzla. Leonardo. Wszedłem w początek mojej wizji, w moje niebo! Jakże pragnąłbym żyć w takim:" Rajskim Eldorado!" Miłość moja to film? Kochać Ciebie to za mało. O mój Boże! Litości!!! Autorze tego teksu, fragment powyższy to przykład jak nie powinno się pisać. W całej rozciągłości do bani. I ta interpunkcja - gdzie popadnie. Pochwalę jedynie zamysł, bo w miłości SŁOWO ma wagę życia. Pisz więc, pisz... ale nigdy tak! Pozdrawiam :)
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Dorota Jabłońska;to mogłabyś mi zwrócić uwagę; a nie od razu walisz po minusach. Nie jestem w tym dobry, muszę przyznać, ale nie ładnie zrobiłaś, to co zrobiłaś. Te wiersz mam, na trzy różne wersje pisany. Więc nie zwracałem, na to większej uwagi. Pozdr. J.S
Dorota_Jabłońska Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamiatam peleryną w ukłonie przed samouświadomieniem autora, bo świadomość niedoskonałości to z reguły zapowiedź dobrego. Wiersz nie ma nic wspólnego z poezją, więc o stopniu zaawansowania mowy być nie może, a co za tym idzie – bytowaniu w dziale Z. Pozdrawiam.
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Dorota Jabłońska:sama piszesz bez interpunkcji, banalne wierszyki -" ni w pięć ni w dziewięć?" Nawet nie wiem, czy mógłbym je nazwać wierszami. Jesteś mało na tym forum i nie wiesz, co oznacza słowo-{Zoned?} A jeśli się dowiesz wówczas możesz mi odpisać. Tam w tytule masz obok. Wszyscy tutaj piszą wprawdzie, bez interpunkcji, gdyż łatwiej im zakamuflować swoje braki. A to jest koleżanko -czternastozgłoskowy -"Sonet ala Zoned" Ale co Ty tam wiesz o tej poezji. I jako ona powinna wyglądać. Co jest wierszem, a co nim nie jest? A ja tak szybko, nie zapominam, takich prezentów Więc, możesz się ode mnie spodziewać podobnego. Nie wiem tylko komu pragniesz się podlizać? Pozdr. J.S
Cezary Sikorski Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej prosty jest sposób, w jaki kolega/koleżanka reaguje na krytykę. Na myśl przychodzi psychologia behawioralna w klasycznym wydaniu Pawłowa. A może lepiej byłoby skupić się na sobie i spróbowac znależć w swoim wierszu sylabicznym np. średniówkę? Albo przynajmniej wypunktowac jego rytm i akcenty? Zaręczam, owocna to będzie praca. Pozdrawiam Cz.
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Cezary Sikorski:czy mógłbym prosić o przykład. Pozdr. J.S
Dorota_Jabłońska Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grafikę wiersza każdy autor ustala według własnego uznania. Decyzja o zastosowaniu znaków interpunkcyjnych, bądź ich pominięciu musi wynikać ze sposobu w jaki autor chce dzielić się materią twórczą - tak sądzę. Sposób, w jaki przyjmujesz uwagi pod wierszami stawia Cię w mojej opinii po stronie czytelników, których niechęć do moich wierszy sprawia mi czystą przyjemność.
Mateusz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Dorota Jabłońska;To Pani powiedziała, ale rzeczywistość jest inna. Bo jeśli piszę:np. - "Sonet, czy Zoned", to muszę się trzymać odpowiednich zasad, i formy, sylab, treści, rytmu - jeśli zachodzi ku temu taka potrzeba.itd.itp. A nie pisać, tak jak leci, to jest za łatwe. Niech sama Pani spróbuje napisać -Sonet np. dziesięciozgłoskowy. Zobaczy Pani, że to nie tak łatwa sztuka. Pozdr. J.S
Agata_Lebek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ??? Napisać dobry wiersz wolny, biały oraz (poprawnie) komentarz to też sztuka - co widać częściowo na załączonym obrazku ;)) Wrzuć na luz S.Tango. Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi