pewna romantyczka Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Czasem odzywa się we mnie Gdzieś utajona i podstępnie schowana Szczelnie przykryta codziennymi sprawami I zagłuszona przyziemnymi potrzebami I tylko czasem Od wielkiego dzwonu... Odzywa się we mnie Ta wzmożona potrzeba Prawdziwej miłości Chęć realnego uczucia Tak wielkiego i wreszcie spełnionego Odbierającego oddech, myśli i wyostrzającego zmysły Szybko muszę ją czymś zagłuszyć Zająć się czymś innym Nie dać jej dojść do głosu Wcisnąć jej knebel w usta Zatopić w wannie Uśpić ją na święty nigdy By nie uwierała mnie za mocno Po czym znów wrócić Do mego bezpiecznego, Odartego z prawdziwych emocji świata...
Marek Konarski Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Odzywa się we mnie Ta wzmożona potrzeba Prawdziwej miłości Chęć realnego uczucia Tak wielkiego i wreszcie spełnionego Odbierającego oddech, myśli i wyostrzającego zmysły Świat ludzkich potrzeb, pragnień, marzeń, w formie zupełnie nie obrobionej literacko - tak się myśli przed snem, zwierza przyjaciółce ale nie pisze poezji :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 miłości potrzeba muszę ją zagłuszyć zająć czymś innym wcisnąć knebel w usta zatopić w wannie na święty nigdy by nie uwierała tak mocno bezpiecznego świata Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Droga romantyczko, nie jest dobrze... Spróbuj poczytać innych, tych wybitnych bardziej i mniej, na pewno zauważysz, że te same myśli można zapisać całkiem inaczej. Powodzenia...! Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi