Pielgrzym Ostatni Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 co czujesz gdy w oczach alg klejnoty i pod językiem ciepłe macki wodorostów łagodne kołysanie dokąd zmierzasz złamane promienie słońca coraz dalej miłość już obojętna lecz wciąż popycha głębiej oczy otwarte szeroko nie mogą nadziwić się falującym kończynom w ciszy otchłannej kołacze się ostatnie wspomnienie jak pięknie można kochać
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Nie taka ona obojętna, a na pewno nie dla peela, skoro tak wspomina. Jakieś drugie dno mi majaczy, ale się nie odważę napisać, bo może się okazać, że tylko moje jest ;) Przeczytałam jak bajkę o syrence, co odpłynęłą do domu. Ładne. Pozdrawiam :)
klubo Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 utonąć lepiej jednak w czyichś oczach - trochę niesamowity klimat- tylko raczej nie zgadzam się z tytułem- lepiej żyć - zrobił wrażenie- :)
Marek Konarski Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 co czujesz gdy w oczach alg klejnoty Szczerze mówiąc, to nic nie czuję... Spod alg, oczu i klejnotów, nie widać ani miłości, ani konania, a jedynie "wrażliwość" autora ;)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ha! A mnie ukołysał rozkosznie! Cudnie! A po otrzeźwieniu ;) wiersz zakończyłabym na "można" :) "kochać" to dopowiedzenie zupełnie tutaj zbyteczne, bo przecież jakże pięknie wynika z treści wiersza /konanie kochania - a może jednak nie? konanie z nadzieją niech będzie :)) tak chcę :)))/! Pozdrawiam najserdeczniej :) ps. rozumiem, że autor przeciwstawia ostatnie słowo wiersza słowu z tytułu, ale w mojej skromnej ocenie niepotrzebnie :)
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obojętna, ale popycha... świetnie jeśli swoje, drugie dno można odnaleźć w czyimś wierszu. Tutaj właściwie "dno" też mogłoby być ukrytym bohaterem. Ale chodziło mi bardziej o samo zanurzanie się w toni... Pozdrawiam :)
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz, cieszę się, że klimat robi wrażenie, o niego chodziło, puenty tu faktycznie nie ma. Ja też się nie zgadzam z tytułem :)) pozdrawiam
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście nie chodziło o pokazanie ani miłości ani konania - tylko właśnie o te algi, falowanie i złamane promienie słońca. Pewnie nie na każdym to robi wrażenie, jeszcze tak niezręcznie napisane ;) Dzięki za zatrzymanie
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziękuję Doroto, bardzo się cieszę na Twoją wrażliwość podobną do mojej. Miałem nadzieję, że kogoś ukołysze ten wierszyk, właściwie mógłbym go przerobić na kołysankę dla dorosłych :) Nad tym ostatnim słowem bardzo długo się zastanawiałem, tym bardziej że w tekście jest i inne zakazane przez poezję "współczesną". Doszedłem jednak do wniosku, że skoro nie chodzi mi o zaskoczenie, łamigłówkę czy puentę, to właśnie tak "dokołyszę" do końca. Tą gierką słowami z końca i tytułu chciałem tylko pokazać jak niedaleko od konania do kochania. A może od kochania do konania. Właściwie podróż w obie strony jest możliwa, czemu nie? Niby otchłań, a tak blisko. Pozdrawiam ciepło, Piotr PS. Coś się Jacek spóźnia, przestał nadążać za Tobą? :))
Dorota_Jabłońska Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. www.youtube.com/watch?v=KJJW7EF5aVk :))))))) pozdrawiam :)
6 kilo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dorota, co Ty ze mnie zrobiłaś????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a może i dobrze!!! zabawne,
Dorota_Jabłońska Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O! Jest Jacuś! Cześć :))))
6 kilo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Piotrze, no jestem, spóźnialski bo senny nieprzytomnie, jakiś Ty skromny: "niezręcznie napisane", zręcznie, zręcznie, nawet bardzo, powspominam sobie troszkę, bardzo dobry wiersz, pozdrawiam Piotrze, jacek.
6 kilo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 no cześć Dziecinko, jestem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale co to za bycie, takie tam.....
Dorota_Jabłońska Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piosenka dla Ciebie :) www.youtube.com/watch?v=e2XP5cc-AAQ&feature=related przesyłam pozytywnie :)
6 kilo Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 no, no, zaaklimatyzowałem się w niej, rozkosznie, dzięki Łotrzyco, jacek.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Niesamowity klimat wiersza! Zanurzyłam się po... chyba utonęłam! Nieratunku, świetne! Pozdrawiam, Leo.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dorotka, Jacuś, lubię jak sobie dokazujecie pod moimi tekstami, miło popatrzeć na Wasze swawole :))
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leo, ślicznie dziękuję i odpozdrawiam Piotr
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 ... niby spokojny, a jednak tętni życiem ....niby zrównoważony , a jednak jest w Nim jakaś dywergencja ....te falujące kończyny ...jakoś, nie wiem jak to nazwać ......nie przystają może ....nie przekonują do całości , burzą spokój - w kazdym razie dają do myślenia ( a mnie do viwatu :)))...... albo nie mogę tego strawić cy coś...muszę jeszcze chiba podeliberować ....pozdrawiam :)))
Rekomendowane odpowiedzi