🎄 Wesołych świąt życzy poezja.org 🎄
Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
beta_b 5 743
@Waldemar_Talar_Talar Dobrych, spokojnych Śwìąt Bożego Narodzenia, Waldku. Bb
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Simon Tracy · Opublikowano
Teraz szukacie powodu. Pytacie o sumienie. O powód tego całego okrucieństwa i zła. Lecz czy to ja szukałem Was, czy to Wy przyszliście do mnie? Powodem jest sprawiedliwość i zemsta. Sumienia we mnie brak. Powodem również ludzka nienawiść i moja niejedna łza. Co Wy wiecie o bestii, która się tu wylęgła. Trzymaliście się z dala od mroku tych ścian i ciasnej klatki. A bestia w niej uwięziona, szarpała wściekle pręty. I wyła żałośnie do księżyca aż do gardła zdartego. Później odkryliście przypadkiem ślady krwi od posesji prowadzące w las. W głąb kniei prowadził Was, jej blask szkarłatny. Zaprowadziły Was aż na polanę, gdzie przy zwalonym nocną burzą świerku, leżał chłopiec. Dusza umknęła już z ciała martwego. Po pogrzebie. Odkryliście jego pokój. Jego za życia zbudowany grobowiec. Gdzie wszędzie walały się pamiętniki, wiersze. Słowa wśród ścian zbłąkane, szukały niedokończonych prac. I wtedy zrozumieliście, że kiedyś nie była to bestia a zraniony, zniszczony człowiek. Lecz teraz mimo wszystko. Dziękuję Wam. Zabiliście we mnie wszystko. Zamęczyliście coś, czym i tak nie chciałbym być.Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Omagamoga · Opublikowano
Dziewięć Żywiołów Dwa Pnie i Spięcie Człowiek Jako Istota Dziewięciowymiarowa Wymiary Jako Słowa Cały Przejaw To MowaZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Gosława · Opublikowano
@Leszczym taaa ciekawe co mi zawdzięczasz OszalałeśZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ja po prostu jestem i tak sobie gadulę pod wierszami Jakoś mnie tak wzruszyłeś Przytulam -
Przez Leszczym · Opublikowano
@Gosława Reni Tobie tutaj bardzo dużo zawdzięczam. Zawsze pamiętaj o tym jak coś. Trzymaj się bardzo dzielnie :))
-
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne