Bartosz Wcisło Opublikowano 27 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 określiwszy starannie granice ściśle obleczony ciałem które było mu domem przystanią i bastionem początek był poniekąd idealny rychło jednak nakreślił na skale bizona i to był-mniej więcej-koniec idei domu i przystani nieśmiałe próby z hedonizmem i muzyką pop nie zdołały odwrócić nieuchronnego procesu teraz bastion jest więzieniem zaś on od dawna zamknięty w najciemniejszej komnacie kodem kresek kropek i koślawych znaczków próbuje dać wyobrażenie o naturze światła czasem nad dziedzińcem przeleci niezauważona jaskółka
Jan Polski Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Proszę Pana, Początek jest bardzo dobry, ciągnie do wiersza - ale od 2 strofy zaczyna Pan przegadywać, napięcie ucieka. W pierwszej strofie pozbyłbym się "i" (przed bastionem) oraz "poniekąd". Idąc tym tropem może pan sobie dośpiewać, co mi się nie podoba dalej (np. rychło. mniej więcej etc.) A niech tam stracę - polecę do końca! Oto moja wersja (to są tylko sugestie, że zacytuję Messalina :) określiwszy starannie granice ściśle obleczony ciałem które było mu domem przystanią bastionem początek był idealny jednak nakreślił na skale bizona to koniec idei nieśmiałe próby z hedonizmem i muzyką pop nie zdołały odwrócić bastion jest więzieniem on zamknięty w najciemniejszej komnacie kodem kresek kropek koślawych znaczków próbuje dać wyobrażenie naturze światła czasem nad dziedzińcem przeleci niezauważona jaskółka Pozdrawiam - Jan P.
Piotr Sanocki Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Proszę poprawić błąd interpunkcyjny: "które było mu domem(,) przystanią i bastionem". I liczne powtórzenia: "które --->było początek --->był rychło jednak nakreślił na skale bizona i to --->był Poza tym treść do mnie nie dociera. Za słaby ładynek emocjonalny zamazuje się wraz z rozpraszającymi uwagę (drobnymi, ale) błędami. Pozdrawiam serdecznie
Piotr Sanocki Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Zgadzam się z Janem z oddzieleniem na osobną zwrotkę: "czasem nad dziedzińcem przeleci niezauważona jaskółka" Pozdrawiam serdecznie
Bartosz Wcisło Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Brak przecinka to nie błąd.Jest to wiersz wolny i jako taki pozbawiony interpukcji.Co do myślnika -w języku polskim każde użycie go między częściami zdania jest poprawne ,aczkolwiek zwrotu "mniej więcej" można użyć bez niego.
Marek Paprocki Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 co prawda pierwsza jaskółka wiosny nie czyni ale kto wie...Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi