Judyt Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 w przyrzeczeniu wieczności okalających nas traw w kuli czerwonej jak żar postaci to tylko odbicie w zacienionych szuwarach ważki mienią przeźroczem swój niepowtarzalny obraz spleciona jest nie bój się miły mój cienia pieśni nasze są zapisane w małych codziennych w myśl muszli jakubowej jesteś mi wszystkim burzą letnim wiaterkiem pod starą akacją rosnącą na urwisku (...)
Eunicee Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Ładnie Judyt:) tak poetycko pozdrawiam
Leokadia_Koryncka Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Ślicznie Judyś:) Niepowtarzalnie jak zwykle u Ciebie bywa... Serdecznie... Leo.
krzysztof marek Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 pięknie Judyto :) zastanawiam się kto może być adresatem wyznań podmiotu utworu i dochodzę do wniosku, że owszem - partner, ale czuć tutaj taki klimat "ponad". jest dużo odwołań do natury, zatem Stwórca, jakkolwiek rozumieć. doskonały jest motyw kończący: stara akacja rosnąca na urwisku. urwisko i co dalej...? granica czy wyzwanie do zdobycia jednak...? oczywiście to tylko moje takie niezbyt może ułożone pomyślenia Judyto ;) pozdrawiam serdecznie :)
Judyt Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Eunicee zwłaszcza za to " poetycko" J. serdeczności po same wnętrzności
Judyt Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Leokadio, miło bardzo że zajrzałaś hm..J. oczywiście serdecznie i pogody ducha
Judyt Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu dziękuję bardzo za czytanie pięknie ułożone pomyślenia- zawsze są mile widziane tutaj ps. podobno słowo " partner" nie jest zbyt dobrym określeniem bardziej winno stosować się słowo współ-małżonek, owo " współ" jest bardziej wartościowe; bo partner to może być np. do tańca czasem bywa że i do różańca, chociaż mniej. Bardziej kojarzy się z kimś kogo można "szybko wymienić" To teraz ja zostawiłam pod namysł trochę. Jakoś coraz gorzej potrafię cokolwiek przekazać- mam takie wrażenie J. serdecznie
Judyt Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Marku za przystanięcie i również pozostawiam uśmiech lekki (: J. serdecznie
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 hmm...niby nic nie brak , a mi czegoś tu brak ...
Judyt Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie też(: Cezary- niemniej dziękuję za zatrzymanie może zakończenia? ale dalej nie wiem co będzie Ostatnio brakuje właśnie czegoś w tych tekstach powiedzmy " moich", pewnie dlatego, że jestem na głodzie(:, idę na śniadanie J. serdecznie
krzysztof marek Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu dziękuję bardzo za czytanie pięknie ułożone pomyślenia- zawsze są mile widziane tutaj ps. podobno słowo " partner" nie jest zbyt dobrym określeniem bardziej winno stosować się słowo współ-małżonek, owo " współ" jest bardziej wartościowe; bo partner to może być np. do tańca czasem bywa że i do różańca, chociaż mniej. Bardziej kojarzy się z kimś kogo można "szybko wymienić" To teraz ja zostawiłam pod namysł trochę. Jakoś coraz gorzej potrafię cokolwiek przekazać- mam takie wrażenie J. serdecznie Judyto z "partnerem" masz oczywiście rację. ja użyłem tego słowa chcąc może zuniwersalizować swoją wypowiedź. i tak sobie pomyślałem teraz, że takie sformułowania to chyba efekt nowomowy, tego nieustannego oddziaływania w mediach laickości pod każdą postacią... hm. daleko mi do idealności, ale zgadzam się z Tobą. pozdrawiam bardzo :)
Judyt Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu dziękuję bardzo za czytanie pięknie ułożone pomyślenia- zawsze są mile widziane tutaj ps. podobno słowo " partner" nie jest zbyt dobrym określeniem bardziej winno stosować się słowo współ-małżonek, owo " współ" jest bardziej wartościowe; bo partner to może być np. do tańca czasem bywa że i do różańca, chociaż mniej. Bardziej kojarzy się z kimś kogo można "szybko wymienić" To teraz ja zostawiłam pod namysł trochę. Jakoś coraz gorzej potrafię cokolwiek przekazać- mam takie wrażenie J. serdecznie Judyto z "partnerem" masz oczywiście rację. ja użyłem tego słowa chcąc może zuniwersalizować swoją wypowiedź. i tak sobie pomyślałem teraz, że takie sformułowania to chyba efekt nowomowy, tego nieustannego oddziaływania w mediach laickości pod każdą postacią... hm. daleko mi do idealności, ale zgadzam się z Tobą. pozdrawiam bardzo :) a ja zgadzam się z Tobą(: hmm do Ideału każdy jakoś tam dąży ale faktycznie człowiek jest niedoskonały J. serdecznie i dziękuję b. za dyskusję
6 kilo Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Judytko, nastrojowo i malowniczo, "jesteś mi wszystkim", to miłość dusz, to nadzieja szczęście, to szczęście już przecież wielkie, a niech Ci Bóg darzy Judytko, z pozdrowieniami, jacek.
Judyt Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jacuniu! jakże dawno Cię nie było. Tak właśnie...już jest na ziemi - słusznie. Dziękuję za te słowa uprzytamniające. i ..zarówno oddawanie tych tęsknot Jemu. Serdecznie w pogodzie ducha dla Ciebie J. i Ciebie także ogromnie niech odbarowywuje
Rekomendowane odpowiedzi