M._Krzywak Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 a ja jestem człowiek, ot człowiek, z przypadłościami i z epoką której nie wybierałem, ale za to piję, za to się śmieję, często gdybam że gdyby tak jakoś inaczej – to inaczej by było zostaje jak jest a ja jestem człowiek, nie krytyk, nie poeta nawet, żaden fircyk w zalotach sprawdziłem się, trochę się zmarszczyłem, trudno nie ja ustalałem kolejność zmian i nie mnie sądzić zostaje jak jest jak na człowieka przystaje - i jem i śpię, trochę to dziwi jednakże ciężko to zmienić, nawet awansując czy wzlatując jakieś nałogi, grosze w kieszeni i kilka piosenek zostają jak jest
Leokadia_Koryncka Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Panie Krzywak, tak trzymać, inaczej odczłowieczą ani się pan nie spodziejesz:) Serdecznie... Leo.
Baba_Izba Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 I "niech zostaje jak jest" - a jest dobrze!! Podoba mi się, takie wiersze zapadaja w pamięć i zostają ze mną! Pozdrawiam - baba
Czarna_Dama Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 a Ja jestem Czarna Dama I "niech zostaje jak jest" - a jest dobrze!! autor napisał świetny wiersz I "niech zostaje jak jest" - a jest dobrze!! Gratulacje!!! serd.pozdr. zapraszam do siebie
krzysztof marek Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 dobre przypomnienie. o ile definicja "człowieka" nie ulega zmianom, to jednak samo postrzeganie definicji - tak jak wszystko na tym świecie - jest rozciągane na wszystkie możliwe i niemożliwe strony. pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Ja bardzo dziękuję za uwagi, wiersz chyba dobry do wydania :)
Judyt Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 w myśl tego wiersza przypomniały mi sie pewne słowa pewnej osoby istotnej, na pytanie kim będę, jestem? zawsze odpowiadaj człowiekiem. W myśl " zostaje jak jest" czasem tak właśnie jest a czasem spotykamy odwrotności. To tyle o ile J. serdecznie
Anna_Myszkin Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Dobry obraz człowieka dość pogodnie pogodzonego. Mam tylko jedną sugestię do "jakieś nałogi", bo samo mi się przeczytało "drobne nałogi" przed "grosze w kieszeni", ale to tylko moje czytanie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi