Nessa Isilra Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Pierwsze dwa wersy napawały mnie nadzieją, że się coś dramatycznego stanie, później się zbanalizowało, puenta całkiem odległa.
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Oxy! Miło, że tak odczytujesz, masz sto procent racji! Przepraszanie w łóżku - kto tego nie zaznał? I to oczekiwanie; zbliży się, dotknie, przytuli?? Hej, rozmarzyłam się! Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Anno! Hayq jest w porządku i piękne wiersze pisze! Czasem i babula pohula! Serdecznie pozdrawiam z uściskami - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak ładnie to zauważyłeś Krzysiu! "Cichutko, na palcach"... Serdecznie dziękuje i pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izo usunąłbym wytłuszczone. Zwłaszcza ten dotyk jest taki "niedelikatny". Całość sympatyczna, iście kobieca. Warto było tu zerknąć. Pozdrawiam Bardzo się cieszę, że czytałeś, dziękuję za sugestie. Dlaczego "dotyk" - niedelikatny? Myślę, że ten pierwszy, nieśmiały, leciuti dotyk, jest bardzo ważny w rytuale przeprosin. Taka próba wyczucia, czy druga strona już jest gotowa do pojednania (??). Przemyslę Twoje słowa, z podziękowaniem - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O !:) Ja znam ten wiersz z Warsztatu i teraz czyta mi się jeszcze lepiej niż wtedy :) Nów będzie w piątek - sprawdziłam ;) Nię lękajmy się ! Jest dobrze, ciepło, nastrojowo, budująco... www.fazaksiezyca.pl/ Dziękuję Agatko! Peelka od wieczoru czwartkowego pogodzona, już nie boi się nowiu, choć z księżycem - zawsze milej! Dziękuję za opinię o wierszu, serdecznie pozdrawiam, cmok, - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja to czytam jak Oxy i zgadzam się w zupełności - po męsku bardzo trywialnie napiszę: sex po kłótni jest wielki i niepowtarzalny. Pod warunkiem, że się kocha :)) A Ty, Babo, tak to po kobiecemu delikatnie i lirycznie ujęłaś... :) Pozdrawiam Bardzo mi miło czytać takie słowa, cóż, serdecznie dziękuję, a trywialności w słowach Twoich nie zauważyłam : sama szczera prawda! Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izuś, bywało lepeij, to chyba ta upalan pogoda nie sprzyja myśleniu :P ściskam W Tak, trudno się funkcjonuje w takim upale, ale lubię lato! Dziękuję za czytanie i za szczerą opinię o wierszu. Odściskuję, serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakże mogłabym się gniewać? Dziękuję i nisko się kłaniam, za czytanie moich wierszydełek oraz przekazywane sugestie. Masz rację: niewielkie przestawienie słów a jak bardzo zmienia treść! "badawczo czule" - dotyczy jednocześnie spoglądania w twarz księżyca, jak również partnera. Wydaje mi się bardziej odpowiednie dla tych dwóch sytuacji, choć Twoja propozycja w odniesieniu do drugiej okoliczności jest bardzo kusząca. Przemyślę, dzięki serdeczne za wszystko, miło mi - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie, zatrzymanie się chwilę nad moimi słowami. Staram się, próbuję, nie zawsze odbiór jest taki, jak zamierzamy, po prostu, jest - jak jest. Cenię sobie bardzo wszystkie opinie, zwłaszcza negatywne. Wezmę Twoją wypowiedź pod uwagę, myślę, że Cię rozumiem. Co do puenty, to zainspirował mnie piękny utwór -"Sonata Księżycowa" Ludwiga van Beethovena, możliwe, że stąd Twoje oczekiwanie na coś dramatycznego. Masz intuicję! Serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 wszystko możliwe ...dzięki miłości... bardzo mi się podoba :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Króciutki ale dużo mówi myśli poezją przelane. W półśnie dotyk jakby tchnienie działa tak kojąco, miło ulatuje jak marzenie może wcale go nie było? Serdecznie pozdrawiam:)
M._Krzywak Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Babo, a jakby to "czule" zniwelować? Jakoś takoś gryzie w gardło. A wiersz przedni. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję Krysiu, ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziekuję za czytanie i mile slowa, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jednak?! Ale jak? Zupelnie bez czułości - nijak! pomyślę, dzięki, będę miała duzo czasu, bo na dłużej zikam, ale wrócę. Serdeczności - baba
cezary_dacyszyn Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 spoglądamy badawczo-czule ... ten fragment najfajniejszy w tym lirycznym temacie :-)
Baba_Izba Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, myślę, że rozumiesz moje intencje: tak patrzymy na księżyc i na drugiego, kochanego człowieka! Dziękuję, miło mi, serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi