bruno seping Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 www.wiersze.annet.pl/w,,12308 www.youtube.com/watch?v=1AGQzQo1HY4&feature=related najpiękniejszy jest saddam husajn w momenecie kiedy chwieje się na podwiązce ze stylowej liny i odrzuca swe stopy w bosej kreacji wniebowstąpienia ręką szukającą rozkazu wskazuje na młodzieńca w wyalienowanym tłumie nagle szyderczo i z wyższej instancji młodzieniec ów wybucha śmiechem on wie że jeszcze nie czas wybuchać i wstydząc się tej chwili jak pierwszego pocałunku odchodzi męczeńsko udekorowany wzdłóż pancernych wozów na skróty do któregoś raju
Marek Konarski Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Kamery są bardzo często "głupie", to co najważniejsze i najciekawsze dzieje się poza nimi... Wiersz znalazł się w odpowiednim czasie, odpowiednim miejscu :) Dobre. P.S. Zmień linę na stalową, Saddam trochę ważył ;)
bruno seping Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe, stalowa to wiadomo przecież, ale nie każda stalowa jest w dodatku stylowa:) taki myk. pzdr:)
Monika_Gromala Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Idiotyczna ta pańska trawestacja - motyw nike został brutalnie przez pana zastąpiony saddamem husajnem. Chyba nie znamy się na mitologii. Jak dla mnie kosz.
bruno seping Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehehe, w końcu jakiś bulwers. cieszy. ps. chyba nie znamy się na symbolice w mitologii:P
Marek Konarski Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W którym miejscu nastąpiła ta brutalna podmiana ? :))) Jak wygląda zamiana motywu na osobę ? :)) W którym miejscu autor oblał test z mitologii ? :) Jaką rolę w wierszu odgrywa młodzieniec ? Jak dla mnie - bzdury.
Nessa Isilra Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Podoba mi się, szczególnie pierwsza zwrotka, resztę albo bym skróciła albo wywaliła wcale. Nike nie rozwleka się, gdy już rządzi.
Monika_Gromala Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W którym miejscu nastąpiła ta brutalna podmiana ? :))) Jak wygląda zamiana motywu na osobę ? :)) W którym miejscu autor oblał test z mitologii ? :) Jaką rolę w wierszu odgrywa młodzieniec ? Jak dla mnie - bzdury. Offtop. Proszę zapoznać się z wierszem Herberta. Nie chodzi w nim o młodzieńca, a o nike, której w tym tekscie brakuje. Herbert reinterpretuje znany mitologiczny motyw, bo z zimnej boginii zwycięstwa czyni kobietę zatroskaną - a raczej niepewną. Użycie Saddama i terrorysty burzy cały porządek świata mitologicznego. Nie drwijmy z kultury antycznej, bo ona nie drwi z nas.
Marek Konarski Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W którym miejscu nastąpiła ta brutalna podmiana ? :))) Jak wygląda zamiana motywu na osobę ? :)) W którym miejscu autor oblał test z mitologii ? :) Jaką rolę w wierszu odgrywa młodzieniec ? Jak dla mnie - bzdury. Offtop. Proszę zapoznać się z wierszem Herberta. Nie chodzi w nim o młodzieńca, a o nike, której w tym tekscie brakuje. Herbert reinterpretuje znany mitologiczny motyw, bo z zimnej boginii zwycięstwa czyni kobietę zatroskaną - a raczej niepewną. Użycie Saddama i terrorysty burzy cały porządek świata mitologicznego. Nie drwijmy z kultury antycznej, bo ona nie drwi z nas. Okazuje się, że nadmiar lektur też szkodzi ;) Zapoznałem się z wierszem Bruna i o nim rozmawiamy, bo to tekst autonomiczny i poważny- Herberta traktuję jako literackie didaskalia. Nike, owszem, w wierszu jest, w śmiechu młodzieńca -nieśmiała, niepewna, budząca się. Dlaczego musi to być kawał baby, siedzącej na czołgu, czy stołku ? ;) Porządku świata antycznego nie zburzy Herbert, Saddam, ani tym bardziej Bruno...
Książę Adelajda Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak wygląda dużo milej. Nie lubię rozgadania i ciamkania.
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Ciekawie postrzegający wiersz. Jak dla mnie świeżo. Pozdrawiam.
Vica Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 dobre, ciekawe, w odpowiednim czasie, może nie do końca miejscu, bo ktoś tam się doszukał profanacji.bzdura.
Pan_Biały Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 nie rzuciłeś mnie na kolana, opowiedziałeś jakiś wątek i tyle, bez emocjiów za młodzieńcem, szczególnie mnie podrażniło in minus pozdrawiam r
bruno seping Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki:)
bruno seping Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to bardzo dziwne spostrzeżenie. mniej czy bardziej świadomie każdy korzysta z przeszłości. przekształca ją po prostu. to bardziej niż oczywiste. chyba, że się jest bogiem i stwarza się coś z niczego:) pzdr:)
bruno seping Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W którym miejscu nastąpiła ta brutalna podmiana ? :))) Jak wygląda zamiana motywu na osobę ? :)) W którym miejscu autor oblał test z mitologii ? :) Jaką rolę w wierszu odgrywa młodzieniec ? Jak dla mnie - bzdury. Offtop. Proszę zapoznać się z wierszem Herberta. Nie chodzi w nim o młodzieńca, a o nike, której w tym tekscie brakuje. Herbert reinterpretuje znany mitologiczny motyw, bo z zimnej boginii zwycięstwa czyni kobietę zatroskaną - a raczej niepewną. Użycie Saddama i terrorysty burzy cały porządek świata mitologicznego. Nie drwijmy z kultury antycznej, bo ona nie drwi z nas. przepraszam, ale wiersz herberta juz został dziesięć tysięcy razy przemaglowany, a cała mitologia miliard razy, więc proszę mi tu nie wciskać Jedynego Prawidłowego Toku Myślenia o jednym i o drugim... :)
bruno seping Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Offtop. Proszę zapoznać się z wierszem Herberta. Nie chodzi w nim o młodzieńca, a o nike, której w tym tekscie brakuje. Herbert reinterpretuje znany mitologiczny motyw, bo z zimnej boginii zwycięstwa czyni kobietę zatroskaną - a raczej niepewną. Użycie Saddama i terrorysty burzy cały porządek świata mitologicznego. Nie drwijmy z kultury antycznej, bo ona nie drwi z nas. Okazuje się, że nadmiar lektur też szkodzi ;) Zapoznałem się z wierszem Bruna i o nim rozmawiamy, bo to tekst autonomiczny i poważny- Herberta traktuję jako literackie didaskalia. Nike, owszem, w wierszu jest, w śmiechu młodzieńca -nieśmiała, niepewna, budząca się. Dlaczego musi to być kawał baby, siedzącej na czołgu, czy stołku ? ;) Porządku świata antycznego nie zburzy Herbert, Saddam, ani tym bardziej Bruno... hehehe, ale dyskusja:)
bruno seping Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak wygląda dużo milej. Nie lubię rozgadania i ciamkania. ooo, a ja nie chciałem, żeby było miło:) pzdr:)
bruno seping Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pzdr:)
bruno seping Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma to jak wzbudzić czyjeś profanacyjne emocje;) polecam:) pzdr:)
Rekomendowane odpowiedzi