Paweł Fiedys Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 autostradą nr 888 sunąłem prosto w objęcia Archanioła Michała za mną - stado czarnych ogarów jak na zwolnionym filmie wyrywało w biegu kawały rozgrzanej nawierzchni zabiegały z dwóch stron poczułem opór pod stopą nie dało się przyspieszyć moje błękitne porshe splamione brudem przewinień skorodowane od ciężkich przeżyć stawiało opór przeciwnej wichurze zmartwienie, czy wystarczy paliwa łaski nie pozwoliło mi zasnąć za kierownicą i nagle przypomniałem że mam "turbo doładowanie" spojrzałem przez szyber-dach cicho westchnąłem gdzieś nade mną poszum archanielskich skrzydeł na autostradzie nr 888 * 888 - to gematryczny odpowiednik greckiego imienia Jezusa i symbol nieskończonej (bo trzykrotnie powtórzonej) doskonałości (7+1).
Tobiasz_Bukowicz Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 polecam slownik ortografii... Pozdrawiam
Paweł Fiedys Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję panie Tobiaszu Serdecznie pozdrawiam
Joanna_Janina Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Widzę w twoich utworach nutkę chrześcijańskiej myśli. To mi się bardzo podoba. W dzisiejszym świecie trudno się przełamać i publikować takie utwory. Gratuluję :) Janina
Irene Charles Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Przepraszam gdzie tu jest sens? Może się nie bardzo znam na poezji,ale nic w tym nie widzę:(?
Paweł Fiedys Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te ogary (czarne psy) symbolizują zło które mnie ściga na drodze ku zbawieniu... a "turbo - doładowanie" to oczywiście - modlitwa. Może powinienem pisać bardziej jasno, żeby można się było domyślić... ale tak to już jest, że moje wiersze największe znaczenie mają tylko dla mnie.... sens jest. :) choć to bardziej taka metaforyczna historyjka... może leciutko banalna... Pozdrawiam
Joanna_Danuta_Bieleń Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ty gdzie się wybierasz?? Oszalałeś? Siedź i pisz! Wiesz ile razy po mnie jeździli(po moich wierszach) ile razy na nie napluto ? Np. Taki pan Krzywak lubi określać wiersze tych co się dopiero uczą mianę kup, gniotów itp. o innych nie wspomnę, bo dużo ich tu i na innych portalach. Tzw. poeci, którzy nie liczą się z uczuciami innych. Dobrze piszą to noszą głowę wysoko tylko po drodze zgubili to co najważniejsze w człowieku SERCE. Szkoda tylko, że mają dobre wiersze, bo aż się czytać je nie chce wiedząc kto je napisał(stworzył) Pisz nadal! :)
Paweł Fiedys Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ty gdzie się wybierasz?? Oszalałeś? Siedź i pisz! Wiesz ile razy po mnie jeździli(po moich wierszach) ile razy na nie napluto ? Np. Taki pan Krzywak lubi określać wiersze tych co się dopiero uczą mianę kup, gniotów itp. o innych nie wspomnę, bo dużo ich tu i na innych portalach. Tzw. poeci, którzy nie liczą się z uczuciami innych. Dobrze piszą to noszą głowę wysoko tylko po drodze zgubili to co najważniejsze w człowieku SERCE. Szkoda tylko, że mają dobre wiersze, bo aż się czytać je nie chce wiedząc kto je napisał(stworzył) Ps. Ja też robię błędy. I co z tego? Zawsze można poprawić :)) mamy ABC Alleluja:)) Pisz nadal! :) No cóż... dla mnie osobiście najważniejsza jest treść, choć oczywiście błędów jak najmniej! Pozdrawiam.
Na indeksie Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jeśli "zboczysz w boczną dróżkę".....rozwiążę "umowę o pracę" hahaha! Mnie też opluwają....nawet nie komentując!Wiem, że czytasz wszystko zorientujesz się sam, gdzie najbardziej "trzeszczą potencjometry".Pozdrawiam "marokańsko" -;)))))))))~~Gocha
Rekomendowane odpowiedzi