Bolesław_Pączyński Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ładna bajka i wiersz nie tylko dla dzieci płynnie się czyta Twoją poezję Aniu a to dla starszych dzieci. Ponoć mało znosi jaj która która dużo gdacze gdy jej tylko grzędę dasz ona jeszcze wyżej skacze kogut stary jeszcze jurny myśli sobie-co za kura będziesz dalej tak skakała to podetną Tobie pióra. Kogut nie myśląc zbyt wiele wskoczył na pniaczek zmurszały spojrzał na pierzaste stado aż kury gdakać przestały, skrzydła swoje rozprostował, zapiał głośno kukuryku obskoczył kolejno kury-porządek ma być w kurniku. Pozdrawiam:)))
Anna_Para Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Bolesławie: Szatan, nie kogut!!!! :) Dzięki za wierszyk. Uroczo męski punkt widzenia. :))))) Cieplutko, ko ko ko kolego od rymowanek:) Para.
Baba_Izba Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Tak to się dzieje między nami - kurami! Też sobie od czasu do czasu lubię pogdaczyć, chciłabym u mojego pisklaka co da się wyzłocić, wyścielić, podsypać, umaić, ułatwić! Pięknie jest kochać - za nic! Ładnie i mądrze, a rozumieć każdemu wolno - na swój sposób. Wielość interpretacji, przemawia na korzyść wiersza. Serdeczności - baba!
Anna_Para Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Pozostaje mi tylko Cię Babo za taki koment u ko ko ko kochać;) Para
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 pisanie dla dzieci – jedno z najtrudniejszych (mojej wnusi lat 5 się podobał) pozwoliłem sobie pozmienaić: fraza wskazana krótka i drobiazgiza górami za lasami tak się plecie każda bajka żyła sobie złota kura co znosiła złote jajka z jajek piękne złotopióre wyłaziły ze skorupki zgrabne wszystkie a niektóre miały śliczne złote dzióbki co za dzióbki niech mnie kule każdy kurczak chce mieć takie i o dziwo lecz niektóre śpiewać mogły tak jak ptaki kiedy same już umiały dziobać ziarno także złote zostawiły złotą kurę samiuteńką ot pod płotem myślisz pewno że stareńka mama kura teraz płacze ależ nie ta z dumy pęka że jej pisklę cudnie gdacze że wyśpiewa sobie własny los odmienny od pospołu zanim trafi z kulą w płoty do złotego wprost rosołu pozdrawiamy Natalka i dziadek Jacek
Anna_Para Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Jacku: Ależ pięknie powarsztatowałeś! Całuski dla Natalii i Dziadka Jacka! Śliczności! :))))) Tak serdecznie się uśmiecham, Para;)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 "Złota kura"... :) miło czytać takie bajkowe niemal opowieści, ładnie poprowadzone słowa, tylko "tragiczna" końcówka.. ;)... ale dla maluchów i nie tylko, akurat... coby wiedzieć, że ze złotej kury złoty i smaczny rosół będzie. Pozdrawiam... :)
Anna_Para Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Nato: Dzięki za wizytę i czytanie. No tak, charakter bajki wymaga, by zawierała uniwersalne treści. Kurki do rosołu, my - do piachu! Nie ma zmiłuj! ;) A dzieci godzą się ze śmiercią bohaterów w bajkach. W ten sposób również godzą się z poważną prawdą o życiu. Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi