Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zmuszone błagać
Cię o łaskę, nawet cień.

I kamyk rzucony do wody,
i orzeł szybujący po bezkresnym niebie...

Ty, jak wielki, rozpieszczony bachor
patrzysz na te mrówki u swych stóp.

Co z tego, że mają własne życie?
Tak przyjemnie skazywać je na cierpienie.

Opublikowano

Hmmm... mrówki?!... czyżbyś spotkała dziś kogoś, kto cię natchnął do napisania tego wiersza? Podmiot liryczny krytykuje tego, który kocha owady... gdyby ten ktoś chciał pokochać tak samo także człowieka... podoba mi się... takiemu to przyda się taka krytyka ;)
Pozdrawiam MENczarkę serdecznie :)
Janina

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @wierszyki Dziękuję i również pozdrawiam.
    • @andrew tak. przyroda w kolorach burżujem
    • @TylkoJestemOna tak czasami się tak tęskni. Wzruszający i piękny
    • świat pełen kolorów  cudowny  patrzę w lewo prawo  dominuje szarość  czy ze mną jest coś nie tak  chyba nie jestem daltonistą  czarne krótkie spodenki  czerwona koszulka  tak  ja jestem w kolorach    a świat  świat może czarować  ale mnie nie nabierze    lubię zieleń  parki są jej oazą  tutaj nie ma czarów  są i kolory  prawdziwe nie takie  jak w życiu   uśmiechają się kwiaty  kwiaty i ludzie  spacerują radośni  wśród kolorów    8.2025 andrew 
    • tak dumnie się prowadzisz chcąc pokazać kto tu rządzi kto panem, a kto psem   nie wiesz nawet jak mnie to bawi weź, nie zesraj się   zadzierasz pod sufit głowę na takie szkoda patrzeć żaden ze mnie cel   ach, gdybyś tylko wiedział jak mnie to nie martwi weź, nie zesraj się   w tym swoim kółku wzajemnej adoracji mażesz paluszkiem wobec i wszem skomplikowane słowa   o sprawach jakże prostych weź, nie zesraj się    pożerasz wszystkie okruszki  pamiętając: kto zjada ostatki...itd.itp.   a ja widzę jak cię spasły serio! uważaj!    nie zesraj się  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...