Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Gra-Budzi-ka Lubiłem oglądać tego wyśmienitego polskiego chodziarza. A propos zbiegów okoliczności to tak się składa, że mam bratanka, który tak samo się nazywa, czyli Robert Korzeniowski.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Leona

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To już nie są przyjaciele. Warto zakończyć taką relację.    Nigdy nie były głupie lecz tragiczne - ale masz rację - dorośli nie potrafią zadbać o to, aby zrozumieć problemy własnych dzieci.  Bagatalizują je!    Bardzo ważne przesłanie w wierszu. 
    • malaryczny dzień czas już odszedł w sercach cierń z łez lepiony i nieprzytomność ciszy nocnej bez granic nie przychodź tu nie ma nic
    • @Zbigniew Polit A ja jestem dzieckiem, mam ten "luz", ten komfort "dziecka bożego" , tą odrobinę naiwności, której Panu już niestety brakuje. Stąd tak sobie "konfabuluję". Bóg tak umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał za życie świata... . Kogo Bóg miłuje, tego doświadcza. Tak jak swego Syna. A skąd Pan wie, że Chrystus nie cierpiał wraz z pana krewnym? To jest trudna "Miłość", dla jednych łaskawsza, a dla drugich nie. A dlaczego Bóg pomógł Antoniette Raco (włoszka cierpiała na rzadką i nieuleczalną chorobę neurodegeneracyjną (stwardnienie zanikowe boczne – ALS), która od 2006 roku powodowała postępujący paraliż. Została uzdrowiona w 2009 roku po kąpieli w basenach z wodą ze źródła w Lourdes. Jej powrót do zdrowia był badany przez komisje medyczne przez 16 lat, zanim uznano go za niewytłumaczalny)? A dlaczego pomógł siedmiu tysiącom uzdrowień innych osób w Lourdes? To co sprawiedliwe w oczach ludzkich nie musi być sprawiedliwe w oczach boskich.  Nie musi Pan wierzyć w Boga. Ma Pan wolną i nieprzymuszoną wolę. Może Pan powiedzieć TAKIEMU Bogu: NIE! Bóg jest ale nie taki jakiego chcemy. Weźmy zakład Pascala: "Załóżmy, że Boga nie ma a my żylibyśmy zgodnie z Jego nauką - cóż wobec tego stracilibyśmy? A załóżmy, że Bóg jest, a my żyliśmy tak, jakby Jego nie było... ". 
    • @Waldemar_Talar_Talar   czy czas zabiera ludziom siłę nie to sami ludzie sobie szkodzą bywa że młodych niszczy wysiłek seniorzy mają trzecią młodość   pozdrawiam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...