Pan_Biały Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 oni mają super auta kiedy wysiadają poprawiają wyprasowane garnitury ich kobiety mieszkają w salonach piękności i rzadko można je tak nazwać pieniądze jak mrowiskozejdź mi z głowy nie po oczach śmieciu maminsynki i niunie sygnety i pomadki kiedy stoisz na światłach kiedy wchodzisz do hotelu zrzucasz spojrzenie ze schodów które toczy się monetą przy śniadaniu proponuję pójść do teatru zgadzasz się grają skrzypka na dachu
Magda_Tara Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 przy śniadaniu proponuję pójść do teatru zgadzasz się grają skrzypka na dachu :) kto by się nie zgodził... :)) wiersz tobą przez Ciebie pisany :) to komplement, jakby co :D
Marek Konarski Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Prześwitują przez wiersz jakieś kompleksy intelektualisty (ostentacyjna pogarda dla bogactwa), który musi samego siebie przekonywać, że tylko duchowe "pieniądze" nie śmierdzą ;) Wyszło naiwnie i zabawnie.
Pan_Biały Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) dzięki za komplement większość się zgadzała;)) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nazywaj to jak chcesz w sumie zabawny koment dzięki za niego pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jasne :) w końcu klasyka i rewelacja gatunku :P ;D
Marek Konarski Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nazywaj to jak chcesz w sumie zabawny koment dzięki za niego pozdrawiam r Pisząc o maminsynkach i niuniach, sugerujesz, że posiadanie pieniędzy to coś nieprzyzwoitego, godnego pogardy, peela ustawiasz w pozycji tego "lepszego", poza mrowiskiem, obdarzonego bogactwem duchowym. Mógłbym przyznać ci rację, gdyby wrażliwość peela nie była podszyta agresją, trywialną zawiścią, gdyby nie piętnowała. To już nie można być młodym, pięknym i bogatym ? :)) To jest po prostu liryka populistyczna.
Pan_Biały Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nazywaj to jak chcesz w sumie zabawny koment dzięki za niego pozdrawiam r Pisząc o maminsynkach i niuniach, sugerujesz, że posiadanie pieniędzy to coś nieprzyzwoitego, godnego pogardy, peela ustawiasz w pozycji tego "lepszego", poza mrowiskiem, obdarzonego bogactwem duchowym. Mógłbym przyznać ci rację, gdyby wrażliwość peela nie była podszyta agresją, trywialną zawiścią, gdyby nie piętnowała. To już nie można być młodym, pięknym i bogatym ? :)) To jest po prostu liryka populistyczna. ja jestem piękny, młody i bogaty już wcześniej napisałem nazywaj to jak chcesz, mam to gdzieś
krzysztof marek Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 końcówka mi się podoba szczególnie z całości. realny obrazek, chociaż wydaje mi się że era "wszystko mam" jest trochę w defensywie. ale to moje subiektywne odczucie. pozdrawiam Rafał.
Pan_Biały Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Krzysztof
wanesa_ciska Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 no niby prześmiewcze na ten kult pieniądza, ale gdybym był bogaty to ehh peeel marzy ,,,no////
Anna_Para Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 No, na szczęście nie wszyscy chodzą do teatru, i jak mówi Szymborska "Niektórzy czytają poezję"... i niech tak zostanie. Podoba mi się ta satyrka społeczna... i niech tak zostanie, Rafale. Dobry tekst. Cieplutko, Para:)
aluna Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Powiało Panie Rafale szczerą satyrą i nie tylko ...sama prawda goła! Podoba sie to mało! Gratulacje! Serdecznie! Ania
Pan_Biały Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niby dziękuję za słowa pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za dobry pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Aniu za czytanie i komentarz pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi