Coolt Opublikowano 22 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Turpistom *** Wisielczy uśmiech trzema nadpsutymi zębami na przykrytej pleśnią twarzy Martwy do niedawna świat wydaje się tętnić życiem dla rozkładających się figlarnie zwłok które przyjmą cię z otwartymi piszczelami zimno i przyjaźnie Nie oszpecaj się chirurgicznie prostowanym nosem napinaną jak struna skórą na dłużej przyda się myślące spojrzenie pustych oczodołów Jeszcze tylko patyk do kościanej ręki natchnienia trupisty nie wyczerpie pierwsza lepsza śmierć
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 myślę, ze ostatnie dwie linijki nie potrzebne MN
asher Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 A mnie się widzi w całości :_))
Coolt Opublikowano 22 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Messalinie: a dlaczego tak myślisz? :) po śmierci oddany trupista Miała to być po pierwsze komiczna parafraza: do śmierci oddany po drugie zaś,lekka blaga na turpistów: niech tworzą też po śmierci skoro tak ją ukochali ;) Ale może masz rację zastanawię się asher:dzieki, że wpadłeś Pozdrawiam serdecznie Coolt
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja do tej propozycji lub może sugestii - dalsza propozycja brzmi następującą (wybacz, że w całości zjadłem, ale może (się powtórzę - wybaczysz): .............................................................. Wisielczy uśmiech nadpsuty na przykrytej pleśnią twarzy Martwy do niedawna świat wydany tętnem życia rozkładających się zwłok które przyjmą cię z otwartcie zimno i przyjaźnie Nie oszpecaj chirurgicznie prostowanego nosa napinaną jak struna skórą na dłużej przyda się myślące spojrzenie pustych oczodołów Jeszcze tylko patyk do ręki by po uświęconej ziemi wierszem napisać .............................................................. z całym szacunkiem MN
Coolt Opublikowano 22 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Dzięki za pokazanie mi jak to można inaczej napisać, ale raczej nie skorzystam :) Zupełnie nie po mojemu. Myślałem raczej, żeby rzeczywiście pozbyć się dwóch ostatnich wersów, w ten sposób: Jeszcze tylko patyk do ręki by po uświęconej ziemi pisać wiersze Pomyślę jeszcze, miło że wpadłeś :) Pozdrawiam serdecznie Coolt
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jasne i wporządku MN
Coolt Opublikowano 23 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Tak czy inaczej końcówkę zmieniłem :)
Rekomendowane odpowiedzi