Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 nocą mijasz kojącą mgłę sennych marzeń przebijasz kotarę pochmurnych dni dlaczego Mamo dlaczego Ty błądzisz wśród spiętrzonych trosk dnia minionego toniesz w potoku zmartwień dlaczego Mamo dlaczego zrzuć szary płaszcz codziennych zmartwień w szarugę smutnych mglistych dni Ty musisz być szczęśliwa tego życzymy Ci zawsze dziel z nami radość każdy szczęśliwy dzień po troskach niech nie zostanie nawet najmniejszy cień dla Ciebie Mamo świat maluję pejzażem barwnych moich słów do Ciebie Mamo powracam znów jak żeglarz myślą płynę po fali snu sercem jestem przy Tobie lecz ciałem na razie tu
Magda_Tara Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 tkliwie, wrażliwie z miłością wielką przepięknie namalowane serdeczności, Bolesławie.
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. PRAWDA!!!!!
Oxyvia Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Bardzo ładny wiersz dla Mamy, na pewno sie wzruszy. Tylko jedna uwaga, jeśli można: "błądzisz wśród gór spiętrzonych trosk dnia minionego" - rzeczywiście jest tu spiętrzenie, które przeszkadza - kaskada dopełniaczowa: błądzisz wśród - czego? - gór - czego? - trosk - czego? - dnia minionego (za dużo tego); nawet nie wiadomo, którego rzeczownika dotyczy przymiotnik "spiętrzonych" - gór czy trosk? Ale to można uznać za celowy zabieg. Pozdrówka.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie ten wiersz to dawne dzieje, wygrzebałem go z dna szuflady pisałem go będąc w wojsku, wiadomo tęsknota za domem mamą. Spróbowałem dać bez tych moich rymów. Pozdrawiam Madziu:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. PRAWDA!!!!! Dziękuję bardzo miło mi. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Oxy oczywiście masz rację coś tam poprawię teraz też widzę za dużo tego,wiersz z szuflady spróbowałem dla odmiany bez tych rymów i widzę ze aż tak źle nie jest. Pozdrawiam:)
Marta R... Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 mi się podoba przeczytałam tak melancholijnie z nutką tesknoty, smutku-wspomnień ładny niby nie w Twoim stylu a udało się pozdrawiam całuska w imieniu mam zostawiam
Bolesław_Pączyński Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie Martusiu, tak tęsknota a tym bardziej w wojsku podczas dwuletniej służby, dziękuję że zajrzałaś i miło mi że Ci się podoba. Serdeczności:)
teresa943 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Pięknie oddana tęsknota i miłość do Mamy. I bez rymów dobrze to wyszło. Podoba się. :):) Serdecznie pozdrawiam, Bolku - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie Twój komentarz dziękuję ślicznie. Pozdrawiam Krysiu:)
Oxyvia Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Oxy oczywiście masz rację coś tam poprawię teraz też widzę za dużo tego,wiersz z szuflady spróbowałem dla odmiany bez tych rymów i widzę ze aż tak źle nie jest. Pozdrawiam:) O, teraz jest dużo lepiej. Fajnie, że przydałam się na coś, to miłe uczucie. :-) Pozdrawiam, jak zawsze.
Anna_Para Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Bolesławie: Nie potrafisz nie rymować! :))) Są momenty bardzo piękne, całość przez temat i dedykację jest bardzo wzruszająca, urocza. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Oxy oczywiście masz rację coś tam poprawię teraz też widzę za dużo tego,wiersz z szuflady spróbowałem dla odmiany bez tych rymów i widzę ze aż tak źle nie jest. Pozdrawiam:) O, teraz jest dużo lepiej. Fajnie, że przydałam się na coś, to miłe uczucie. :-) Pozdrawiam, jak zawsze. Na pewno bardzo pomocne są te sugestie jeszcze raz ślicznie dziękuję. Serdeczności:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Aniu za tak miły komentarz fakt wkręciłem się w te rymy. Serdecznie:)
Rekomendowane odpowiedzi