miss croup Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 biegną przez piwnice pękają żarówki zwarcie unosi zapach rabarbaru nauczyli się chodzić po szkle i po wodzie cynamonowym szlakiem pylą się przez podwórze pokotem przez krawężniki bańki mydlane kółka i krzyżyki w czekoladowych kawałkach burzy każde z nich ma jej pełną buzię głową w dół w drżeniu szyb plotą w warkocze gałęzie tato z mamą drą tapety i błękit
Pomarańcza Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Lekki, bardzo lekki, ale przy tym ciekawy. Odnoszę wrażenie, że przez tę lekkość nie uchwyciłam należycie treści, no ale nic. Przemówiła do mnie konstrukcja, a przynajmniej znaczna jej część. Ujęły mnie niektóre sformułowania (i tychże gratuluję). Mam jednak jedno lub dwa "ale". Nie podoba mi się dziwny - podejrzewam, że przypadkowy - rym (burzy-buzię), wprawdzie niedokładny, ale tworzy nieładną rysę na szkle, przynajmniej w moim odczuciu. Oderwało mnie to na moment od lektury i bynajmniej nie po to, aby się zadumać. A, no i to "jej" delikatnie daje znać o swoim bolesnym jestestwie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wracając na moment do kompozycji - nie podobało mi się to, co następuje. Wielokropek. Bo są gusta i guściki, ale mnie te trzy kropki rozkopały ćwierć naprawdę pozytywnej reakcji. Mimo wszystko - całkiem ładny wiersz z małymi mankamentami. Pozdrawiam, Pomarańcza :)
Pablo_Pikaso Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dużo by się chciało przekazać, to się czuje, ale za dużo chaosu, za dużo naraz, poecie wystarczy jedna bańka, żeby przekazać to , co chce pozdrawiam
miss croup Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację, ja też nie lubię wielokropków, nie wiem, co mnie podkusiło, tzn wiem,chciałam jakoś formalnie oddzielić jedną przestrzeń od drugiej, ale to nie było dobry pomysł z tą burzą i buzią to było zamierzone, ale rozważę ten zgrzyt, dzięki za uwagi
miss croup Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dużo by się chciało przekazać, to się czuje, ale za dużo chaosu, za dużo naraz, poecie wystarczy jedna bańka, żeby przekazać to , co chce pozdrawiam ha, od tygodni porządkuję ten natłok emocji, dokonałam wielokrotnych cięć, ale skoro wciąż się czuje, że za dużo... to może za mało? będę mielić dalej, dzięki Pablo
Pablo_Pikaso Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dużo by się chciało przekazać, to się czuje, ale za dużo chaosu, za dużo naraz, poecie wystarczy jedna bańka, żeby przekazać to , co chce pozdrawiam ha, od tygodni porządkuję ten natłok emocji, dokonałam wielokrotnych cięć, ale skoro wciąż się czuje, że za dużo... to może za mało? będę mielić dalej, dzięki Pablo albo tnij albo zostaw, twoja sprawa ale jest tu coś warte zatrzymania, nie spaprz tego, bo teraz jest
Rekomendowane odpowiedzi