Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"cóż" to nóż zamiast języka to widmo które przełykamy
palimy wdychamy rośniemy byle jak i byle gdzie
ostajemy się duszą rozpustnika

byle wykrwawić się do środka
słodkim winem byle żyć dłużej

wycinając żyły z każdej kobiety
z każdej sytuacji która przykłada nóż
do przyrodzenia do gardła dotąd
aż poczujemy że wilgoć pokrywa ciało
oceanem jest w środku
dojrzewa

na pamiątkę

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Konrad Koper Dziękuję :)  Głupiego - jeśli tylko spojrzysz, nie zobaczysz, nie ocenisz, Starszą osobę, owszem. Cóż zrobić, jednak wielu patrzy tylko powierzchownie.
    • @Maciek.J extra tekst. Świetnie napisane. Brawo.     @Annna2 a ja nie. Gdzieś czytałem, że własną córkę ciągał po sądach. O alimenty.
    • @Roma Dobrze, że choć do czegoś mogę się przydać. Dobrego dnia. Dzisiaj spałam dobrze, dziękuję. Wczorajszy dzień zmęczył mnie nieludzko, zostawiam serdeczności. Jeśli łączysz rymy, to najlepiej wielosylabowe z wielosylabowymi, jednosylabowe z jednosylabowymi - ponieważ w j. polskim akcent pada zawsze na przedostatnią sylabę. Jednosylabowe rymy wybrzmiewają głośniej, bo na nich kładzie się akcent (Musi się tak kłaść i tam padać - bo jest tyko ta sylaba) Słychać wtedy jakby pif -paw.  Dwa wyrazy jednosylabowe obok siebie tworzą rym paroksytoniczny. To tyle z teorii - wydaje się skomplikowane, ale dobry słuch Ci też pomoże. Fajnie, że się nie poddajesz - a jestem jak mnie ładnie nazwałaś - ciocią Twoich rymowanych dzieci :) Więc się staram.   
    • @Maciek.J Zostaną Jej wiersze. Niech spoczywa w spokoju{*}
    • @Maciek.J  Monteskiusz- jego zasady, dobrze byłoby, aby znów były zachowane. A nowego ministra od sprawiedliwości- lubię  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...