Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszedł oddech spokoju,
Trwoga wewnątrz umysłu,
Zamknięta w szklanym słoju,
Zły przeszedł w stan spoczynku,

Gruba lina zakręcona,
Odcięta w pół długości,
Szablą z herbem miłości,
Tylko ona złego pokona,

Pustynia nieprzebyta,
Oazą na pół przecięta,
Teraz dżungla przepiękna,
Woda jest nieskończona,

Wielka moc miłości serca twego,
Krajobraz życia zmieniła mojego,
Serce twe czyste jak błekitne niebo,
Odgoniłaś z serca i umysłu, "złego"

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka :):):)
    • @Łukasz Jasiński a bo nie wiem czy to "oj" to bardziej pozytywne czy negatywne :) @Jacek_Suchowicz dziękuję za jakże zgrabny komentarz :) @Migrena skoro to widzisz, to mogę Ci za to tylko podziękować... to dla mnie bardzo ważne i niezwykle miłe, gdy jestem rozumiana, dziękuję :) @beta_b dziękuję pięknie :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A Ty - Największym Czarusiem, albo i Czarodziejem! No, przy Tobie to już trudno się nie uśmiechnąć...
    • @FaLcorN Dzięki za zwrócenie uwagi, starałem się wszędzie umieścić siedem sylab, ale rzeczywiście niektóre wersy wydają się nieco dłuższe od innych, postaram się to poprawić na przyszłość.
    • @Alicja_Wysocka Alicjo - Ty jesteś moja ulubioną poetką !!! To ja tutaj się od Was uczę. Dziękuję, że jesteś. Ps. Siedzenie na trawie jest dzisiaj moim posłaniem. A co ? Dzięki Alicjo z krainy poetów.         @Nata_Kruk Nata. "On" nie jest za długi tylko długawy ! Zapamiętam. Ale jak ja piszę, że życie zaczyna być do du.. to przecież nie napiszę, że rząd mnie rżnie, że banki mnie rżną, że sprzedawca chce mnie orżnąć. Więc wymyślam metafory które maskują teksty z wyrazami na ch..., s..., p...,k....   Więc się proszę nie gniewaj :) Dzięki, że byłaś, jesteś i będziesz.      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...