Leszek_Nord Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 był skurwysynem dla swoich synów nie miał do nich nerwa nie chciał ich tylu tyle gąb do wykarmienia myślą teraz że to sprawiedliwie zostawić go samemu sobie nie wybaczyć kiedy skomle jeden bóg wie jak się mylą
BARBARA_JANAS Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poszarpany, szorstki, twardy a jednak budzi miękkie emocje. Pozdrawiam.
Sfinks13 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 ciekawy wiersz , zastanawia, czy tam nie powinno być ,,gęb" serdecznie 13
Leszek_Nord Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poszarpany, szorstki, twardy a jednak budzi miękkie emocje. Pozdrawiam. Zapiekłe emocje mogą nas zniewolić, nie da się z tej niewoli wydostać samym tylko rozumem. Dziękuję Basiu. Pozdrawiam. Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może gęb, póki co jednak nie jestem przekonany. Dziękuję i pozdrawiam. Leszek.
Monika_Gromala Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Pierwsze skojarzenie: Dostojewski Drugie: Myśliwski oba pozytywne!
WiJa Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Nie chcę się rozpisywać, ale jeżeli jeszcze poprzedni Twój wiersz nie dotarł do wszystkich, no to ten na pewno dotrze, przynajmniej do tych wszystkich, którzy czują poezję całym sobą (ciałem i duszą, rozumem i sercem).
Leszek_Nord Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja tylko Moniko rozejrzałem się po najbliższych...Dziękuję bardzo. Pozdrawiam serdecznie. Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam taką nadzieję. Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam. Leszek.
H.Lecter Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tekst, przy którym czytacz jest "bezrobotny", dostaje przed oczy pewien komunikat i może go tylko przyjąć do wiadomości/ lub nie. Bezbarwne.
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 "Gąb" - "gęb" - typowa oboczność, obie formy poprawne. Jest zamysł, i jest ekspresja, która według mnie zabiła małą całość. Pozostawia w zawieszeniu. Pozdrawiam Mario :::)
janusz_pyzinski Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 nie za bardzo w Twoim stylu,ale mnie zatrzymał pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam nadzieję, że nie każdy czytacz tak ma. Lecterze, dramat w tym tekście rozgrywa się nie na poziomie komunikatu, ale w sferze języka. Bardzo wielu ludzi wokół posługuje się takim ubogim, niemal prostackim językiem. Taka mowa więzi, uniemożliwia porozumienie, wyjście poza siebie. Dzięki za czytanie, pozdrawiam. Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Mario, wiem, trochę ryzykowałem, ale lubię to. Pozdrawiam. Leszek.
Leszek_Nord Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Januszu, większość fraz jest wyłapana z rozmowy. Nie chciałem mieszać i wprowadzać kontekstu, może wyszło za surowo. Pozdrawiam. Leszek.
Goliard Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 mnie nie przekonałeś :) pozdrawiam
Leszek_Nord Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, może następnym razem. Pozdrawiam. Leszek.
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zbyt prostolinijny. Pozdrawiam.
Leszek_Nord Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prostolinijny, powiadasz. Dziękuję Stefanie. Pozdrawiam. Leszek.
Agata_Lebek Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Ostro ; Denerwują mnie tylko te "gąby", ale skoro poprawnie, to może powinny zostać ;) Daje do myślenia. Dla mnie to wiersz bardziej o wybaczaniu niż o sprawiedliwości. Mimo wszystko raczej łatwiej o wybaczenie niż o sprawiedliwość ;) Ruszyła machina wyobraźni po przeczytaniu... Life is brutal ; Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi