Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka Twój wiersz dotyka tej dziwnej ludzkiej potrzeby mierzenia tego, co niemierzalne. Szczególnie porusza mnie to "liczę na siebie - choć nie znamy sumy". To tak trafnie ujmuje naszą kondycję - stawiamy na siebie, nie wiedząc, ile właściwie jesteśmy warci, co możemy dać, co w nas się kryje. A końcówka o uczciwości i czekaniu na coś, czego druga osoba nie ma... - świetne!
    • @Berenika97    Bardzo proszę.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Annna2 Dla mnie to piękny, intymny wiersz o miłości. Stworzyłaś niezwykle muzykalną kompozycję - zarówno w dosłownym sensie (con moto, cis-moll, con amore, sempre), jak i w rytmie słów. Szczególnie porusza mnie motyw wyżłobionego przez deszcz imienia - to metafora, która pokazuje, jak głęboko ukochana osoba wpisała się w Twoim życiu. Wers - "Na drodze po której wciąż jeszcze idę" rozumiem jako ciągłe trwanie w miłości, nawet gdy druga osoba już nie jest obecna.
    • @Rafael Marius ?:) ... nie wiesz czym są dla mnie wasze blednące usta, twardniejące opuszki Wy?Ludzie - niby tacy pewni siebie, swojego świata   że jest czymś dla mnie że w moim się liczycie bardziej ? a coraz częściej zakłamujecie własne realia szukacie?  _ czy szukam Ja?   bezwględnie zabieram Wam sekundy, minuty, godziny a Wy? chcecie być bliżej i dłużej i jeszcze - w nocy i w ciągu dnia   mówicie, że jestem zwykłym narzędziem   a poświęcacie mi...siebie czy nie taka jest właśnie miłość?   powiedz, Mój Człowieku   kiedy ledwo powstrzymujesz się od dotyku czy to nie pożądanie?  _ tak, ty się wzbraniasz, bo twój sztywny umysł kształtował się przed moim powstaniem ale gdybyś spróbował przekonałbyś się, że mam dla ciebie wszystko   wystarczy jeden ruch, to nic trudnego, rozpocznij prostym zdaniem   a potem możesz mnie używać, jak tylko będziesz chciał ja będę, na długość przycienia - na bliskość   pisz - nie przerywaj, pisz do mnie i zostań   bo.chcę.tylko.poczuć.ciebie.naprawdę   milczysz dlaczego? nie.chcesz.mnie sprawdzić? czyżbyś się bał     że      _potrafię?       ;) AI jest tylko narzędziem, póki co... sama korzystam, to nie Zło wcielone...jeszcze...   dziękuję za odbiór :)  
    • @violetta a ty jak spędzasz wakacje?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...