Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @bazyl_prost Właśnie dobra poezja bywa nienudna do tego, fakt 
    • @Leszczym a ty do kogo się przymilasz?
    • @Berenika97     Bereniko, u Ciebie prawda nie jest odpowiedzią,  jest lustrem i oceanem zarazem.   zachwyca jasnoscią, ale prawdziwie porusza wtedy, gdy pokazujesz jej głębinę.   czytam Twój wiersz jak medytację nad czyms, co przekracza słowa, a jednak właśnie w słowach znajduje swój najczystszy kształt .   jest w tym coś platońskiego,  jakby prawda była cieniem idei , który tylko na chwilę pozwala się dotknąć, a potem znów wymyka się w głąb. bardzo porusza mnie to,   że nie próbujesz jej oswoić ani uproscić.   pozwalasz jej   być żywiołem.   pozwalasz jej być niebezpieczną. to wymaga odwagi  i literackiej, i ludzkiej .   w Twoim pisaniu jest jakaś szlachetna zgoda na to, że świat nie zawsze daje bezpieczny brzeg, czasem daje tylko horyzont. a przy tym jest w tym wierszu niezwykła czystosć spojrzenia.   taka, która nie krzyczy, nie moralizuje, tylko stoi spokojnie i patrzy.   czytam z podziwem, ale też z czułością dla Ciebie, bo w tych wersach jest nie tylko myśl, lecz także serce.   dziękuję Ci za tę głębię .   w odpowiedzi pod którymś  komentarzem napisałaś, że lubisz filozofię.   mam nadzieję, że jednego prostego filozofa również :)    
    • @Leszczym Mądrość jest nudna czasami dlatego poezja jej pomaga
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...