bestia be Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 wskazówki zegarów biegną po elipsie na nieboskłonie rzeźbią życiorysy ludzkie szeregi idą przez kaplice ich przeznaczenie wykresu dzień ile z tych chwil zostanie wpisanych w los przyszłości
Fly Elika Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ciekawe przemyślenie, zastanawia spokojnego snu dobranoc
bestia be Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Fly miło, że mnie odwiedziłaś jednak zastanawia mnie opinia, gdyz jak zawsze zmieniam styl:):):):) zastanawia mnie czy czytelnik znajdzie meritum:):):):) szacuneczek bestia
olek bolo Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Fly miło, że mnie odwiedziłaś jednak zastanawia mnie opinia, gdyz jak zawsze zmieniam styl:):):):) zastanawia mnie czy czytelnik znajdzie meritum:):):):) szacuneczek bestia jestem ciekaw tego meritum;) pozdr
bestia be Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Fly miło, że mnie odwiedziłaś jednak zastanawia mnie opinia, gdyz jak zawsze zmieniam styl:):):):) zastanawia mnie czy czytelnik znajdzie meritum:):):):) szacuneczek bestia jestem ciekaw tego meritum;) pozdr jest w wierszu dziekuje za wizytę i komentarz szacuneczek bestia
bazyl_prost Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 trudno powiedzieć czego to dotyczy, czy wszystkiego? reflexio non corda
Jolanta_S. Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bestio ja czytam to tak, że ludzie rodzą się mają jakiś konkretny cel do spełnienia w życiu. Biegną po wyznaczonym wykresie, odchodzą w zapomnienie i tylko okruchy czyli nieliczni zostawiają po sobie ślady, które przechodzą do historii ludzkości, nie powiem, że do przyszłości, bo przyszłość jest zagadką, praktycznie nie istnieje, nie można w nią wejść… Serdecznie - Jola
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ,,mało z tych chwil zostanie wpisanych w los przyszłości,, wiele refleksji przychodzi mi do głowy jednak myślę że pozytywy zawsze przetrwają nędza chwil zostawnie w padole dobry wiersz jego przesłanie odbije promień w los przyszłości serd.pozdr.
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem ciekaw tego meritum;) pozdr jest w wierszu dziekuje za wizytę i komentarz szacuneczek bestia Bestia bestialska :))))/ z żartem to potraktuj/ napisała co się dowiedziała, co wiedziała, podobne zmierza w moim wierszu. Wprost przecież niełatwo wypowiedzieć meritum. Niemożliwe czasem to bajdurzenie:-) Tak można, to smutne i przykre, humoru zatem też potrzeba, pytanie na ile się uda wykrzesać. bestyjko Pozdrawiam
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Bestio prorokujesz tak sceptycznie, a wiara w ludzi? może warto dać cień nadziei w puencie i pozostawić pod rozważenie dla czytelnika:ile z tych chwil zostanie wpisanych w los przyszłości to tylko taka moja myśl, wiersz oczywiście Twój
Judyt Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ładne zamyślenie o przemijaniu, niech kamienie nie naciskają na zwątpienia i uniosły serca przyszłości ku radości proponuję zmienić puentę, J. serdecznie
suindra Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 niezłe piszesz dobre wiersze ...
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Bazylu chyba wszystkiego sam nie wiem dziekuję za odwiedziny i komentarz bestia
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bestio ja czytam to tak, że ludzie rodzą się mają jakiś konkretny cel do spełnienia w życiu. Biegną po wyznaczonym wykresie, odchodzą w zapomnienie i tylko okruchy czyli nieliczni zostawiają po sobie ślady, które przechodzą do historii ludzkości, nie powiem, że do przyszłości, bo przyszłość jest zagadką, praktycznie nie istnieje, nie można w nią wejść… Serdecznie - Jola witaj Jolu heh ciekawy komentarz, ale dlaczego przyszłość nie istnieje? Tego nie wiem , czy jest jutro? nie przyszłością:)::):) jednak pozytywnie myślisz:):):):):) dzieki za wgląd i komentarz szacuneczek
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jadwigo, no tak nie będe się spierał , tylko nieliczni wpłyną na los przyszłości dziękuję za koment i wizytę szacuneczek bestia
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest w wierszu dziekuje za wizytę i komentarz szacuneczek bestia Bestia bestialska :))))/ z żartem to potraktuj/ napisała co się dowiedziała, co wiedziała, podobne zmierza w moim wierszu. Wprost przecież niełatwo wypowiedzieć meritum. Niemożliwe czasem to bajdurzenie:-) Tak można, to smutne i przykre, humoru zatem też potrzeba, pytanie na ile się uda wykrzesać. bestyjko Pozdrawiam Fitaj Fly dobrze mówisz ja sobie postawiłem to pytanie pisząc ten wiersz ilu to zrozumie? Jednak nie taka bestialska Bestia heh czytasz w myślach Fly skąd wiedziałaś, że to naukowy eksperyment wspólczesnej poezji, ale napisany w myś filozofii, jak logiki dzieki za kmentarz i wizytę , ba życie należy brać , tylko z usmiechem:):):):) szacuneczek bestia
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Grazynko w tym wierszu nie ma mowy o dyskryminowaniu ludzi jest tylko stwierdzenie faktu, które jest niepodważalne, czy przyszłość będzie dobra następnego pokolenia czy zła zależy od tych , co teraz kierują przyszłością, a nawet tego nie wiedzą . Jednak nie o to chodzi z tym ,,ile" ciekawa uwaga, gdyż ,,mało" stwierdza znów ,,ile" to refleksja zmienię na,, ile " z prostej przyczyny poezja nie powinna stwierdzać. dziekuję za ciekawy komentarz , odwiedziny i radę szacuneczek bestia
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Judytko zmienić puentę , chyba się nie da:)::):):) jednak poprawić można , jak najbardziej dziękuję za komentarz i wizytę szacuneczek bestia
bestia be Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj suindra wiesz sam nie wiem czasami, co piszę, ale taki komentarz jednak cieszy dzięki za wizytę i czytanie szacuneczek bestia
Fly Elika Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Fitaj, co to jest? ;-), Heh, coś mi tu jeszcze dziwnie wyczuwalne, Mam intuicję ogromną, przyznaję i do tego aż tak ogromną, że ją potęguję na zmyślną, i tą otwieram tzn. daję sobie otwierać na to co w poświadomości u człowieka się potęguje i tylko dlatego poddaje się, Natomiast świadomość to kwestia pracy nad samym sobą, przewyższa podświadomość bo musi i do niej łatwiej dotrzeć i za jej pomocą bronić się przed podświadomością. To męczące - nie miałam przekonania czy to eksperyment, nie mogłam mieć pewności, mogłam przypuszczać i strzelać, że tak jest. Wiele razy uległam i dało się zauważyć, że coś jest na rzeczy lub też samo coś kieruje tutaj tym, że eksperyment się dokonuje. Nie wiem. Skoro tak mówisz to pewnie coś musi w tym być. Wiersz odebrałam w danej chwili sugestywnie i ot co. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi