Jolanta_S. Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 ciekawie tak sobie o mnie kobiecie nieźle się przy panach humor poprawił a może to tylko wino czerwone mówię - Heleną nie jestem tak słodko pomarzyć mogę wszak w życiu wszystko możliwe miłość jest piękna miłość szalona lecz pięknych kwiatów jest wiele przyczyna tak błaha wojny nie warta złowrogo ostrzega mnie niebo męża mogę mieć tylko jednego jeśli panowie pozwolą wybiorę sama
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 ze Stefanem żeś piła wino i wiosnę żeś chwaliła Niewiasta! ta miła smutków mi przyczyniła i fragmencik Piekła przychyliła Heleno luba! lecz ona nie słucha serce nie sługa wybierz Mariusza :) No nic, pzostaje mi zaprosić na wino :D Pozytywny, uśmiechnąłem się od ucha do ucha :) Pozdro wielkie!
janusz_pyzinski Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 a to się mąż zdziwi że został wybrany-(chyba wiosna) i wiosennie pozdrawiam
janusz_pyzinski Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 a plusik?-wiosenne roztargnienie-już wciskam
H.Lecter Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 wszak w życiu wszystko możliwe miłość jest piękna miłość szalona lecz pięknych kwiatów jest wiele No nie.... ;) Wierszyk świetnie sprawdziłby się w " okolicznościach towarzyskich ", jako propozycja poetycka - słabo.
Bernadetta1 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Jolu ...czegos mi brak w tych Twoich wierszach...podumam i wróce jak juz dotrze do mnie co to takiego;)pozdrowki
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Wiosennie przy lampce wina stawiam plus. Ładnie. serd.pozdr.
Jolanta_S. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za milutki wierszyk - aż mnie oczarował! Zaproszenie przyjęte :)) Wiosennie się uśmiecham - Jola
Jolanta_S. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Januszu tylko nic mu nie mów! Dziękuję za plusik :)) Pozdrawiam serdecznie - u mnie wiosna się rozgościła :D
Jolanta_S. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszak w życiu wszysto możliwe więc propozycja poetycka też :))) Dzięki za minusa - wiemy - kto się lubi ten się czubi :)* Już wiosna, czujesz zapach majowego bzu... Lecterku serdecznie pozdrawiam - Jola
Jolanta_S. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadeto czekam, a wracaj w miarę szybko! Pozdrawiam uśmiechem wiosny - Jola
Jolanta_S. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jadwigo - bardzo dziękuję :)) a winko pijemy na zdrowie! Serdecznie i wiosennie - Jola
Stefan_Rewiński Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 A dlaczego tylko jednego męża? Poezja to nie kodeks, ani dyrektywa unijna. Dobry. CCC.
bestia be Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Homer oraz Szekspir mi wystarczą mozna jeszcze znaleźć Sofoklesa w tych wersach szacuneczek bestia
Jolanta_S. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie! pewna pani taki sen miała pierwszy do kochania drugi do pracy z trzecim na tańce a z czwartym różańce przydałby się piąty mąż tylko skąd go wziąć ;))) serdecznie i wiosennie - Jola
Jolanta_S. Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bestia - dziękuję! Zawsze znajdujesz coś dla siebie - to takie miłe :)) Serdecznie i wiosennie - Jola
Bernadetta1 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wracam do moich przemyśleń na temat Twojego wiersza;)...obiecałam Ci...To co jest fajne w nim to bezpośredni charakter i zwrot do adresata-to jest na plus.Przesszkadza mi podwójne uzycie słowa ,,miłość''w jednym wersie.Zreszta ogolnie rowniez .Miłość, kwiaty i niebo daja mieszankę wybuchową.Zreszta jak widziałas w moim wierszu nawet ta pąsowa róża wywołała kontrowersje, choc była zamierzona. Z kwiatami ostrożnie:) Puenta jest wyrazista, ale jeszcze do przeróbki-słowem jest coś w tym wierszu, ale jeszcze popracuj:)pozdrowki:)
Jolanta_S. Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wracam do moich przemyśleń na temat Twojego wiersza;)...obiecałam Ci...To co jest fajne w nim to bezpośredni charakter i zwrot do adresata-to jest na plus.Przesszkadza mi podwójne uzycie słowa ,,miłość''w jednym wersie.Zreszta ogolnie rowniez .Miłość, kwiaty i niebo daja mieszankę wybuchową.Zreszta jak widziałas w moim wierszu nawet ta pąsowa róża wywołała kontrowersje, choc była zamierzona. Z kwiatami ostrożnie:) Puenta jest wyrazista, ale jeszcze do przeróbki-słowem jest coś w tym wierszu, ale jeszcze popracuj:)pozdrowki:) ten wiersz nie może być przerobiony, już był drukowany i recytowany no i bardzo się :)))) miłość i kwiaty do pięknej Heleny pasują doskonale. wiersz jest wzniosły i czysty od złych myśli więc i niebo jasne... mieszanaka wybuchowa - przecież musi być, a jak bez niej - pelka nie mogłaby wybierać ;) Bernadeto w twoim wierszu słowo miłość byłoby dużym błędem, wręcz banałem – prawda? serdecznie - Jola
Leszek_Nord Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Jolu, filuterny ten wierszyk, brzmi nieoczekiwanie staroświecko. Pozdrawiam wiosennie. Leszek.
Jolanta_S. Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Leszku może brzmi staroświecko, ale sprytny prawda? Pozdrawiam serdecznie i zalotnie - Jola
Rekomendowane odpowiedzi