Nocy syn wyklety Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Jasny promyk w duszy załopotał Gdy przez niebieskie wrota Przeszedł duch mych wspomnień starych Mary , odciśniętego w nich żelaza Wiara ,co uskrzydlała Prawda ,gdy uziemiała Sens ,co za horyzont zbiegał Za pierwszym skinieniem nadziei. W nowy świt wejdę znów Koloseum życia Katharsis Pokosy mych głazów Wsunę na ich górę
Ela_Ale Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Przepraszam, że jestem tępawa, ale naprawdę nie rozumiem: Pokosy mych głazów Wsunę na ich górę Co to znaczy? Pokos to wiem, że zbiór traw. Ale dalej? pozdrawiam. E.
Nocy syn wyklety Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Chodzi o metaforę, głazów ,jako głów ściętych w czasie żniw istnień:),tzn. na polecenie ,z przymusu , bądź z głupoty ,a nawet pod wpływem propagandy ,a góra to symbol ambicji władców ,którzy , coraz to inni ,niszczą stare budynki i wprowadzają swoje fundamenty ideologii,bądź chodzi o nas samych , niszczących własne nadzieje , poprzez przyjęcie obcych wartości , itp...:)
Dla Jaj Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to miałem właśnie skomentować, ale .......mnie uprzedziłeś. Pozdrawiam. W.
Karol Diamant Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Tytuł (moim skromnym zdaniem) nie współgra z treścią, są w nim użyte 'trudne słowa' podczas kiedy cały tekst jest z kolei napisany bardzo prostym językiem. Szwankuje interpunkcja - spację dajemy wyłącznie po przecinku, nigdy przed. Słowa typu 'mych' zamiast moich nadają tekstowi niepotrzebnego patosu,podobnie jak oklepane wyrażenia typu: -jasny promyk -duch wspomnień -nowy świt -koloseum życia -katharsis
Nocy syn wyklety Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Sztuka nie może być hamowana przez zasady tworzone z myślą o zbiorowości ,przez duchowych eunuchów ,próbujących uporządkować chaos
Dla Jaj Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łam zasady ....huj z czytelnikiem.W.
Gość Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łam zasady ....huj z czytelnikiem.W. Ban, bye. a.
bazyl_prost Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 żniwa istnień, pierwsze słysze, co za demoralizacja
Rekomendowane odpowiedzi