Wiktor Hammar Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Wejdź poeto znużony na szczyt Panteonu Wejdź znużony życiem zmęczony tchnieniem Ty który uważasz że życie jest prochem Ubliżasz samemu sobie ubliżasz światu Zatopiłeś okręty pod jasnymi banderami W nieobjętych umysłem ognistych oceanach Zapomnienie ich matką matka jest z nami Zwycięstwo nie przyjdzie z pierwszym powiewem Ono jak erozja nadejdzie z latami Bóg nie wytyczył nikomu dróg Sam musisz pojąć w gładkie dłonie narzędzie I ryć drogę w wosku aż do gromnic świateł Żebyś mógł ujrzeć jak gaśnie twe słońce A inne zapłonie nad nowym światem
Fly Elika Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 mądry wiersz dla poetów i ludzi, również ładnym stylem napisany, mimo, że trochę wzniośle to dobrze się odczytuje przesłanie i refleksje ps. pod wpływem wiersza skojarzyłam pewną scenę partnerską pomiędzy kobietą i mężczyzną i chciałam się zapytać czy pan jest czuły, troskliwy i wzniosły dla swojej kobiety, myśląc taj jak w wierszu o wartości sztuki. proszę mi wybaczyć takie pytanie, ono jest osobiste i może być niestosowne, tylko strasznie mnie coś korci by zadać to pytanie, to chyba dlatego, że pana wiersz tak mnie ujął
Wiktor Hammar Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Nie szkodzi, każde pytanie dobre ;) Jeśli chodzi o to jak przekładam sztukę na miłość... Troszczyć się należy, po prostu, a jeśli ta troska daje mojej ukochanej bezpieczeństwo, a wzniosłość i delikatność szczęście - jest to najlepszy dowód, że podobnie jak w pisanie, wkładam w nią całe swoje serce, więc można i tak powiedzieć, że kocham i troszczę się najmocniej jak umiem. Pozdrawiam :)
Fly Elika Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 To wspaniale i pięknie jak poezja którą pisze, bo niestety nie wszędzie i zawsze tak jest dziękuję za odpowiedź :-)
Rekomendowane odpowiedzi