Anna_Para Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 zaraz się cicho wnurzę w lukier snu wyciekną ze mnie poznawalne twarze zapiszę parę groszy chłopcom dwóm a resztę pozatrwonię i wymażę uchwycę czekoladę ciepłej krwi w jej konsystencji raz zatopię palce wypiję oczy spod szerokich brwi ulegnę słodko w tej nierównej walce a walce właśnie walce oddam mchom (podglądam jak urasta mech na ścieżkach) ucichłych kroków znikłych ludzkim łzom w szpalerach alej ciszy ulga mieszka zdobywam pewność na spotkanie ciał w kafejce za kaplicą pod dębami pamiętasz? marzył nam się złoty szał spełni się kwadrat gliny między nami
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Ciekawy wiersz, podoba się nawet bardzo. pozdr.
Anna_Para Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Jadwigo: Bardzo mi miło, że się podoba:) Pozdrawiam cieplutko, Para:)
andrejch Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 hmmm moja ulubiona epoka romantyzm ale mi zapachniało ;] słodko jestem na tak ;] tez tak czasem pisze ...
Anna_Para Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Andrej: Dzięki za rozpoznanie stylizacji, w zasadzie - tak się już nie pisze, ale ...cóś mnie naszło i tak wyszło. Pozdrawiam ciepło, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Para, potrafisz wszystkim pisać, pstryk i romantyzm brawo, Zdolna Moja :* :D
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Romantycznie się zrobiło, trochę czekolada z chilli, no może z imbirem. Jednak uciekam od "nurzę" do "zanurzę" i "pozatrwonię" do "roztrwonię". Ale to tylko moje takietam. Pozdrawiam Krzysiek
Anna_Para Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Tarko: Dzięki serdeczne! To nie tak, że "pstryknę" i mam! To trwa! Serdeczności, Para:)
Anna_Para Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Krzysztofie K: Dzięki serdeczne za czytanie i sugestię! Korzystając ze sprawdzonej, starej konwencji romantyków lubię jednak coś pokombinować słowotwórczo. To tak dla wyjaśnienia. Dzięki, Para:)
Wiktor Hammar Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 I to słowotwórstwo nadaje tu tego dodatkowego smaczku :) pozatrwonię... bardzo ciekawy poetyzm. Jakby trwonienie było poza pamięcią. Taka moja interpretacja. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Aniu, czytałam już kilka razy, nie komentowałam, bo ostatnio wpadam w biegu...oczywiście lubię wszystkie Twoje...a ten jest niezwykle romantyczny :) podoba się :) serdeczne i cieplutko - Krysia
wanesa_ciska Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 taki z treścią , ciekawie ,,pozdrawiam
bestia be Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 witam u ciebie jak zawsze pozytywnie szacuneczek be
Anna_Para Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Wiktorze! Właśnie tak! Serdeczności za czytanie, ciepło, Para:)
Anna_Para Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Krysiu! No jesteś, Kochana moja! dzięki za rozpoznanie stylizacji i dobre słowo! Oddaję ciepełko, wiosenna Para:)
Anna_Para Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Wanesko! Staram się, żeby zawsze był "z treścią". Cieszę się, że i tym razem jest... Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Besiu: Jak zawsze muszę się sama domyślić, że wiersz się podoba:) Tak tu mam z Tobą! Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi