Anna_Para Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Baba_Izba Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Ferment dobry; szlachetnieje wino, a że czarne - to wino z czarnych porzeczek! "niemowa" - za bardzo mi się kojarzy z czlowiekiem dotkniętym kalecwem - niemową, może by coś - z milczeniem? Całość dobrze się czyta, wiersz pisany z pasją. Serdecznie pozdrawiam - baba
Anna_Para Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Dzięki Babo. Nie chciałam zagrać "ciszą", stąd "niemowa", ale już mam pomysł. Będzie "afonia". Chyba lepiej rzeczywiście. Pozdrawiam, Para:)
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 zamiast milknących dałbym wyciszonych albo wyciszanych ogólnie trochę nazbyt chemii ale ciekawy klimat utrzymany na granicy efekciarstwa / pozdrawiam t /
Anna_Para Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Dzięki Tomaszu, że "na granicy"! O mały włos? Serdecznie, Para:)
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę więcej naiwności i pierwiastków a byłby wybuch ;) pa /
Anna_Para Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Jeśli wielki wybuch, to niechby! Pozdrawiam, serdecznie dziękuję, "zaiste" - cha cha! Tylko mi się nie obrażaj;) Cieplutko, Para:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 wszak chemia to pani wszelkich przemian (odmian)! podoba się Aniu, bardzo pozdrawiam :) Grażyna
Magda_Tara Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 podobają mi się Twoje wiersze, Pareńka, ten też tyle w nich miłości i chemii! cha! ;D
gabriel p. Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 ładnie, naukowo o uczuciu. lubię takie odmiany ;-)) pozdrawiam :-)
Anna_Para Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Taro: Dzięki za odwiedziny, i że się podoba, pozdrawiam, Para;)
Anna_Para Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Gabrielu, dzięki serdeczne, pozdrawiam cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Grażynko: Miło mi Cię gościć, serdeczności, cieszę się, że się podoba;) Cieplutko, Para:)
bestia be Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 podoba się całość SUPER mam pytanie wiesz gdzie Mendelejew wpadł na pomysł tablicy pierwiastków szacuneczek be
Anna_Para Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Bestio: Nie mam pojęcia, ale pewnie...siedział w wannie! Pozdrawiam, dzięki za SUPER! Para:)
Pan_Biały Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 aż się ciepło zrobiło pozdrawiam r
Anna_Para Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 No to pozdrawiam serdecznie i cieplutko, Para:)
bestia be Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzisz tego nie znajdziesz w komputerze w wannie siedział Archimedes, a on w Petersburgu jadąc do żony wpadł na taki pomysł na dworcu czekając na pociąg:):):) szacuneczek be
teresa943 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 mam dziwne skojarzenie..."pracownia alchemiczki, kipiące w tyglach mikstury, z których lada moment buchnie ...miłość...albo i nie ...to zależy od "deklinacji"...coś w rodzaju fermentowania...ciekawie :):):) serdecznie i ciepło Aniu :) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi