Tomasz_Biela Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 wychodzenie z domu jest jak ekshumacja podczas wschodu słońca są we mnie karetki radiowozy wozy strażackie karawany - - kolejka turystyczna może nawet limuzyna albo choćby taxi po mieście w którym obecnie czy też nieobecnie się znajduję potencjalny zazwyczaj w tej złej kategorii ale tylko zbliżony do mężczyzny bo mężczyzna to nieuchwytny gwałciciel złodziej seryjny kochanek seryjny nad zwyczaj więc zapominam że jestem zbliżony namierzany zapamiętuję te dobre momenty jak moją kradzież - - jest cicha i wilcza zabiera ze sobą przechodniów seksownie ubrane kobiety zapamiętuję o tej porze zamknięte na wystawach sklepowych bo o innych przechodnich muszę zapomnieć na te na otwartych ulicach chodnikach koncertach w centrach handlowych nie stać mnie póki co współżyję z ciepłym światłem lamp które są świątynią owadów podsłuchane rozmowy w pubie nie różnią się od śniętej muchy która opada między popielniczką a drinkiem ostatni raz i tak z dnia na dzień kradnę wieczorny spokój wychodząc z tego samego pubu do innego pomiędzy wersami drzew rozwieszam struny głosowe ma wszystko co hałasuje nawet bezgłośne gwałty a ich sprawca jest również mną zapominam o światłach które mnie widzą moje dogmaty to pluskwy których nie można zlikwidować
Baba_Izba Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Przeczytałam z zainteresowaniem, nie ogarniam całości, muszę jeszcze kilka razy spokojnie przeczytać. Domyślam się, że natłok wrażeń i przemyśleń peela jest zamierzony w wierszu i potrzebny. Oryginalny wiersz. Serdeczności - baba
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Babo miło mi że zatrzymał / pozdrawiam t /
Magda_Tara Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 mnie również zatrzymał i wiruje czyli strasznie dużo treści - czy to dobrze, czy źle? ciekawie, przyciąga - duży tekst, który aż się prosi na kawał soczystej prozy wrócę, bez wątpienia ;D
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tym bardziej nie wiem czy dobrze czy źle / retoryczność pytań w odpowiednim miejscu jest znakomita :) dzięki za miłe zdanie / pozdrawiam t /
Judyt Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 przeczytałam również i wydaje mi się Tomku, że wiersz ma w sobie także dużo dobreggo, choć porusza słowa jak 'gwałt", "ekshumacja', czy 'kochanek" na pierwszy rzut oko odrzuca na tysiąc mil, potem jawi się podm. lir. jako ten obserwator- choćby tych wystaw sklepowych, świata kobiet itd., wydźwięk jest pozytywny, chociaż zderzenie ciężkości pewnej jaką się posługujesz w swoich wierszach, jest dla mnie osobiście ciężkie po prostu. Przebitke zdaje się takie utwory mają, bo ich wymowa trafia. Wątek o mężczyźnie jest warty poczytania i tyle czytelnik czyli ja może sobie porozmyślać jak podm. lir. Mamm nadzieję, że nie zagmatwałam się w wypowiedzi, J. serdecznie i ciepluutko
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przychylność / pozdrawiam t/
Rekomendowane odpowiedzi