Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Tymczasem A dlaczego Ciebie nie ma?
    • @Dagna  jakie chcesz teraz wnioski? Powiedzieć po tylu latach, że Powstanie nie miało sensu? To trzeba było powiedzieć Im- po tylu latach wojny już terroru- chcieli być wolni, żyć w wolnej Polsce- do Powstania poszli dzieci- z miłości- to czysty patriotyzm. Tak Sowieci byli po drugiej stronie Wisły- czekali na aż się Powstańcy wykrwawią. (wcześniej Stalin wykiwał- obiecał, że udostępni lotniska na międzylądowania dla samolotów z pomocą dla Warszawy) Teraz można powiedzieć wszystko- po tylu latach teraz Dla mnie to Patriotyzm. Chwała Bohaterom.
    • @Alicja_Wysocka   A proszę bardzo, tak przy okazji: można mieć skojarzenia - "Dumka na dwa serca" - wiersz jest rytmiczny, śpiewny i melodyjny, jednak: forma w sensie estetycznym mi nie odpowiada, otóż to:   A po cóż mi to wiedzieć: czy grudzień to - czy jesień? Kiedy listonosz: życie - miłosny wiersz przyniesie, i po co nam - to wiedzieć czy jazz - czy bossa nova? Symfonia na dwa serca - byleby rym pasował, jedwabną nicią wzruszeń subtelnie cię oprzędę i o czymkolwiek innym już wiedzieć nic nie będziesz, tak się zasłuchać umiem na umór - bezprzytomnie, bylebyś chciał na zawsze - to z tobą się zapomnę.   Tak po prostu czytam...   Łukasz Jasiński   
    • @Łukasz Jasiński Rozmowy mnie nie krępują, a rozdźwięk między tym co mówią mężczyźni a rzeczywistością powoduje rozbawienie. 
    • @Łukasz Jasiński jeżeli ciebie drażni gadanie o tym samym w koło -to nie gadaj i nie pisz - a najlepiej w tył zwrot i z portalu marsz ! to jest portal poetycki a nie dla piszących kalumnie na naszych bohaterów z przeszłości i przeinaczają fakty historyczne. Pamiętaj, dzisiaj po raz ostatni ciebie upominam. @Dagna a co mnie obchodzą Sowieci- to ich sumienie jest nieczyste a nie nasze...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...