Bernadetta1 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 a kiedy wszechmocny oddzielisz horyzont od nagich fal w błękit kryjących ramiona od drzew już zastygłych w tej drodze donikąd ja sama się do snu w zadumie przekonam rozdzielisz grających szelestów półnuty od skrzydeł zaspanych w półszeptach nieczułych i majem pozłocisz mi miasto już w lutym to z grzywką odgarnę niepokój natury a w krokach wyciszysz muzykę nastrojem w półdrodze mi celem rozjaśnisz zmęczenie to oddam spod cienia wydarte spokojem tych wersów spojrzenie zamglone westchnieniem
janusz_pyzinski Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 jak dla mnie w sam raz - wiosennie za oknem i w sercu też pozdrawiam serdecznie
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 bardzo dobrze stworzony nastrój plusuję i pozdrawiam Jacek ps: dwa słowa rozdzielisz oddzielisz - jedno z nich zastąp czymś innym
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Janusz:):)...jak w sam raz to przypomniała mi się pewna piosenka Michała Bajora...ulubiona moja zreszta:)frktycznie wiosna tuz tuz;)pozdrowki
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Jacku:) wiosną takie nastroje to norma chyba...nostalgiczno-refleksyjne:::)pozdrawiam Beata
Fly Elika Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 przybywam również, że sprawiedliwą oceną, jeśli to o nadchodzącej wiośnie, to utwór nie wiem czy pozornie nie, ale wprowadza klimat oparty z nastawieniem z góry do wiosny na warunkach, jak ty mi to to ja to, przez to jak dla mnie ciężki natomiast oddanie spodziewanego nastroju myśli bardzo otwarcie w tym napisane zatem podsumowując ani plus ani minus
zak stanisława Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 rozdzielisz grających szelestów półnuty od skrzydeł zaspanych w półszeptach nieczułych i majem pozłocisz mi miasto już w lutym to z grzywką odgarnę niepokój natury Beatko, pieknie, lirycznie, nastrojowo, melodycznie, do zadumy i do zapamiętania, ta co wyłuszczyłam, gdy z grzywką odgarniasz niepokój natury ja z marzeniami idę pod chmury poczekam aż słońce rozgarnie gałęzie puszczę fantazje co na uwięzi (...) i już sama wiesz dlaczego zabieram do ulubionych :))) buziaczki
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Fly:) to raczej nie jest wiersz o wiośnie, raczej nie jest radosny, niefrasobliwy...ma wiosenne akcenty jedynie w melancholii, ktora dla tej pory roku jest typowa;)dzieki za wglad:)
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu usciski odwzajemniam:)...i miłego czekania na wiosenne promyki:)pozdrowki
Bea.2u Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 nastrój budujesz sympatyczny, ale te rymy drugiej strofy - zgroza. na moje ucho mające sporą dozę tolerancji, to cała czwórka wchodzi w rym. Pozdrawiam /b
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Bardzo ładny nastrojowy wiosenny wiesz.Serd.pozdr.
łysy taytanczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 mój Boże, poezja czystej próby, uszy za kołnierz. Zdrówka!
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Nastrojowo, sympatycznie, wiosennie...fajnie. Pozdrawiam.
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bea witaj:) faktycznie rymy podobne, ale to chyba nie przeszkadza niczemu?;)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki...pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdrowka;)
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie tez czujesz ta wiosne w powietrzu?;)pozdrowki:)
Bea.2u Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bea witaj:) faktycznie rymy podobne, ale to chyba nie przeszkadza niczemu?;)pozdrawiam czwórka w rymie rozbija subtelność wiersza. nie chcę marudzić, ale wiem, że rozmawiam z perfekcjonistką ;) Pozdrawiam :) /b
Leszek_Nord Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 odpocząłem czytając. Leszek.
Bernadetta1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak sie zastanawiam czy to dobrze czy źle;)?pozdrawiam Leszku:)
Rekomendowane odpowiedzi