zak stanisława Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 horyzont połyka krawędzie światła kształty niewidzialnych duchów przenikają przestrzenie pomiędzy rozchylonymi wyspami drzew pękają żagle widma białych ptaków przywołane przez wiatr nawołują się bez końca krzyki wduszone w wodę porastają ciszą zanikają ścieżki nocą po szlaku miękko stąpa cień siadamy i wspólnie oczekujemy aż dzień wyznaczy brzegi niewyraźny zarys horyzontu zmieni kostium nada kształt wilgotnej ziemi odciśniętej naszymi ciałami 2. o zmierzchu horyzont połyka krawędzie światła zwidy przenikają przestrzenie pomiędzy rozchylonymi wyspami pękają żagle widma białych ptaków jak anioły zaproszone przez wiatr nawołują się bez końca krzyki wduszone w wodę porastają ciszą zanikają ścieżki nocą szlak miękko porasta pleśnią wilkołaki chimery i zjawy zaczynają pracę na nocnej zmianie
janusz_pyzinski Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 och,chciałoby się tam być,piękny obraz namalowałaś Stasiu "zanikają ścieżki po szlaku miękko stąpa noc" dziękuję z szerokim cmoknięciem
Leszek_Nord Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Bardzo nastrojowo, to sztuka tak odmalować obraz i nie zrobić z niego słodkiego zdjątka. Leszek.
Agata_Lebek Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Filmowo czyli bardzo dobrze ;) Lubię ruchome obrazy nocne :) Pozdr.
H.Lecter Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Wszystko na swoich miejscach, już dawno oznaczonych, przydałoby się jakieś autorskie przemeblowanie, coby nie straszył jakiś pieruński " Dzień świstaka "... : ))
zak stanisława Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ???? cmook :P
zak stanisława Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Januszu, Leszku, Agato kłaniam sie nisko, miłego ...
H.Lecter Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ???? cmook :P Nie widziałaś Stasiu ?! Bohater budzi się co rano, w tym samym dniu, w tym samym miejscu, dzieją się te same rzeczy...klatka 24, tych samych godzin... : )
zak stanisława Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ???? cmook :P Nie widziałaś Stasiu ?! Bohater budzi się co rano, w tym samym dniu, w tym samym miejscu, dzieją się te same rzeczy...klatka 24, tych samych godzin... : ) no cóż, takie jest życie, zmierzch jego podobny do wszystkich zmierzchów, podbnie styl pisania, każdy ma swój, i jest dzięki temu rozpoznawalny, Nie mam zamiaru eksperymentować z tym co jest oczywiste, ani przesadzać z pokręconymi metaforami, jestem jak ten kamień na brukowanej drodze :P dzięki i pozdrawiam ciepło, prawie wiosennie, skowronkowo- słyszałam są :)
zak stanisława Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ???? cmook :P Nie widziałaś Stasiu ?! Bohater budzi się co rano, w tym samym dniu, w tym samym miejscu, dzieją się te same rzeczy...klatka 24, tych samych godzin... : ) no cóż, takie jest życie, zmierzch jego podobny do wszystkich zmierzchów, podbnie styl pisania, każdy ma swój, i jest dzięki temu rozpoznawalny, Nie mam zamiaru eksperymentować z tym co jest oczywiste, ani przesadzać z pokręconymi metaforami, jestem jak ten kamień na brukowanej drodze :P dzięki i pozdrawiam ciepło, prawie wiosennie, skowronkowo- słyszałam są :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Bardzo dobre Stasiu, prz końcówce aż się przestraszylem. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 STEFF, DZIĘKI, A skąd TEN STRACH? pozdrawiam serdecznie
JacekSojan Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 pierwsza wersja bardziej mi się - o przyrodzie można w nieskończoność, pozwalamy jej grać w sobie i czynić projekcje siebie samych - serdecznosci J.S
Bernadetta1 Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 a ja Stasiu za druga wersja:)i zabieram ja sobie...piekny poetycki opis przyrody:)pozdrowki
Marek_Stasiuk Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 "anioły zaproszone przez wiatr nawołują się bez końca" - ja to sobie wyjąłem, jak ze słoja wybiera się soczysta czereśnię :)
zak stanisława Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o tak Jacku, to jest zródło inspiracji w odosobnieniu czlowieczym, z przyrodą pod rękę mam prywatność i autonomię :)niezakłóconą niczym.... pozdrawiam skowronkowo.
jacekdudek Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zrazu pojawił się peelowski Wiedźmin, z tym jego nocnym, delikatnym stąpaniem, pomiedzy trwgą a szelestem w krzewie łopianu, czeka, skupiony, z gotowościa obrony przed czyhającymi stworami ludzkiej wyobraźni, najpotworniejszymi... pewnie, że sobie sporo dołożyłem i strachu, i napięcia, choć zamiar wiersz jest inny, to dowód na interesującą specyfikę utworu, jego możliwości odbioru, znakomity, zresztą jak zawsze pod tym nickiem, pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Jacekdudek tak własnie jest, ciemnośc dodaje strachu, wiatr grozy, a stękanie ziemi i szum wtwołuje ciarki u ludzi z wyobtaznią :) dzięki za piekny komentarz :))) miłego
Robin Son Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Ja juz komentowalem ten wiersz gdzie indziej, nie bede sie powtarzal. Liryzm na duze L.
Wilcza Jagoda Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też :)) Wspomnienie jest rajem, z którego nikt i nic nie może nas wypędzić. wspomnienie nocy nad jeziorem jest tego warte? pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi